Hoppa till huvudinnehållet

Fall av covid-19 på Solbacken

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Fall av covid-19 har bekräftats på det särskilda boendet Solbacken i Billingsfors.
Foto: THOMAS WALLIN

Under måndagen konstaterade Bengtsfors kommun att det finns bekräftad covid-19-smitta på det särskilda boendet Solbacken i Billingsfors.

– Vi arbetar efter de direktiv som myndigheterna förordar gällande vård och behandling. Smittspårning har inletts och all berörd personal kommer att testas, skriver kommunen på hemsidan.

Anhöriga till brukare på den aktuella avdelningen har informerats om läget.

Om det är personal eller boende på Solbacken som har konstaterats med covid-19 vill Bengtsfors kommun inte kommentera. Inte heller hur många fall det gäller.

– Det är ett fåtal, det är i nuläget inget stort utbrott, säger kommunikationssamordnare Sofia Magnusson till Dalslänningen under onsdagen.

Inga andra boenden

Kommunen uppger också att redan vid misstanke om covid-19-smitta isoleras den sjuka personen i sitt hem och fortsätter att vara det efter ett positivt testsvar.

"För att motverka smittspridning följer vi de basala hygienrutinerna och använder skyddskläder (som vi byter mellan besök hos varje vårdtagare) och visir samt rekommenderad skyddsutrustning vid nära omvårdnad", skriver kommunen vidare.

Under onsdagsförmiddagen ska det inte vara några andra särskilda boenden i kommunen som har konstaterade fall av covid-19.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBillingsforsCoronavirusetSolbackenVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.