Publiktaket sänks till åtta

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Länsstyrelsen förbjuder allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare.
Foto: HENRIK MONTGOMERY
Under måndagen meddelade Länsstyrelsen Västra Götaland att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Det samtidigt som antalet som vårdas för covid-19 på sjukhus i regionen stiger.

Den 23 november klockan 10 fanns det totalt 247 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 30 på intensivvårdsavdelning på sjukhusen i Västra Götalandsregionen, vilket är en ökning jämfört med torsdagen förra veckan.

Inom Nu-sjukvården (Näl samt Uddevalla sjukhus) vårdas 25 personer för covid-19, varav två personer på IVA

I går måndag meddelade Länsstyrelsen Västra Götaland att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Det gäller även om deltagarna sitter behörigt avstånd till varandra. Anledningen till beslutet grundar sig i att begränsa den nu mycket allvarliga smittspridningen av covid-19.

Enda undantaget är begravningar där det får samlas maximalt tjugo personer.

Beslutet börjar gälla i dag, tisdag.

I Bengtsfors kommun upptäcktes sex nya fall av covid-19 under vecka 46 (totalt har nu 95 personer insjuknat). I Dals-Eds kommun bekräftades 10 nya fall (totalt 91). I Färgelanda kommun kunde förra veckan 14 nya fall konstateras (totalt 83). I Melleruds kommun upptäcktes 4 nya fall (totalt 75). I Åmåls kommun noterades 28 nya fall (totalt 138).

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.