• idag
  3 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  4 dec
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   3.1 mm
 • lördag
  5 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  6 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  7 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tankar inför helgen: Låt oss be!

Familj
PUBLICERAD:
Åge Eriksen, Pastor i Bengtsfors Missionskyrka.

Har du varit i en kyrka och varit med om en gudstjänst, så har du säkert hört det sägas av präst, pastor, gudstjänstledare eller någon annan: Låt oss be. Den här helgen uppmanas vi i alla kyrkor att vara med på en stor gemensam böneinsats. Inte fysiskt i kyrkorna, för det går inte, men där vi är var och en. För kyrkan är inte först och främst en byggnad. Det hoppas jag att vi har märkt de senaste månaderna. Men det är var och en som vill vara en kristen, men som inte alltid får det till, men väljer ändå att vila i Guds löften till oss.

Vi ber inte för att vi har svar och lösningar på allt, men vi ber för att vi tror på bibelns ord, som säger att vi kan få komma till Gud med vår bön. Kanske tycker du jag är töntig som skriver om detta eller att tycker jag bara är budbärare för gammal övertro. Det må så vara. Men jag vet att bönen har hjälpt mig i många olika situationer i livet. Därför ber jag med stor frimodighet. Inte om att min vilja må nå fram, men att Guds goda vilja må ske med oss och i oss.

När vi som nation står mitt i en kris som den här pandemin och våra traditioner för advent och jul måste bli helt annorlunda det här året, då är det för mig helt naturligt att svara ja på uppmaningen från våra kyrkoledare i Sverige att sätta av kommande söndag till en nationell bönedag, då vi ber om hjälp för dem, som arbetar inom vården, ber för dem, som fattar beslut i vår nation, ber för dem som drabbas av sjukdom, ber för dem, som sörjer, ber för dem, som arbetar med vaccin och att den här pandemin måste ta slut.

Hör vad det står i vår bibel: ”Kom, låt oss falla ner och tillbe, knäböja inför Herren, vår skapare, ty han är vår Gud och vi hans folk, fåren i hans hjord.” (Psaltaren 95:6-7)

I dag gick jag in i vår kyrka och tände ett ljus för alla dem, som kämpar på något vis och bad en enkel bön till Gud. För jag vet att Gud hör bön. Han hör också din bön.

På söndag vill jag göra det samma igen. För jag tror, ja jag vet att det hjälper att be! Låt oss alla be!

Åge Eriksen, Pastor i Bengtsfors Missionskyrka

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.