Hoppa till huvudinnehållet

Jan Leander (L): "Kolaregården borde lagts i malpåse redan 2020"

Publicerad:
Kolaregården borde ha lagts i malpåse redan under 2020. Det menar Jan Leander (L).
Kolaregården borde ha lagts i malpåse redan under 2020. Det menar Jan Leander (L). Foto: Conny Hultgren

Jan Leander (L) anser att äldreboendet Kolaregården i Dals Långed borde ha lagts i malpåse redan under 2020.

– Kommunens befolkning har senaste året minskat med 1,5 procent och därmed lika mycket i form av intäkter. Det är väldigt mycket och det leder till att vi måste välja. För min del anser jag att det är viktigare att kunna säkra Strömkullegymnasiet och Bäckeskolans framtid. Samtidigt förstår jag att Långedsborna kommer längre ifrån sina gamla och att man tycker att samhället håller på att monteras ned. Men kommunen satsar också på Långed – på Stenebyskolan och på att bygga en ny sporthall, säger Jan Leander.

Budgetförslag

Dalslänningen har tidigare berättat att L ställt sig bakom M och C:s förslag till budget för 2021. Men Leander menar att det egentligen är tvärtom.

Splittring i Centern om Kolaregården

– Redan i fjol lade L fram en budget som i mångt och mycket påminner om det som M och C nu har presenterat. Därför vore det konstigt om vi inte anslöt oss till detta förslag. Det innebär inte att L ingår i samma allians som M, C, KD och SD, säger Leander.

Artikeltaggar

ÄldreomsorgBengtsfors kommun (org)BesparingstiderBudgetarDals LångedJan LeanderKolaregårdenLiberalernaPolitik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.