Hoppa till huvudinnehållet

Fler bekräftade fall – covid-19 på förskola

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Nu har även Långevi förskola i Bengtsfors (till höger i bild) drabbats av covid-19-smitta. Tidigare i veckan konstaterades fall på Ekhagsskolan i Dals Långed (ovan till vänster) och Bengtsgården i Bengtsfors (nedan till vänster).
Nu har även Långevi förskola i Bengtsfors (till höger i bild) drabbats av covid-19-smitta. Tidigare i veckan konstaterades fall på Ekhagsskolan i Dals Långed (ovan till vänster) och Bengtsgården i Bengtsfors (nedan till vänster).

Bengtsfors kommun meddelar att det nu finns bekräftad covid-19-smitta på Långevi förskola i Bengtsfors. Tidigare i veckan rapporterades att smitta finns på Ekhagsskolan i Dals Långed och Bengtsgården i Bengtsfors.

Hur många som drabbats och om det är personal eller elever på förskolan är oklart för närvarande. Särskilda instruktioner från Smittskydd Västra Götaland ska också ha gått ut till vårdnadshavare vars barn bedöms vara i riskzonen för att bli smittade.

På Ekhagsskolan handlar det om en elev som smittats och på Bengtsgården är det också en elev.

Följer planen

Björn Lindeberg, utbildningschef i Bengtsfors kommun, har tidigare berättat att kommunen följer Smittskydd Västra Götalands handlingsplan vid konstaterad smitta. Det är också Smittskydd Västra Götaland som fattar beslut om eventuella åtgärder.

Särskilda instruktioner från Smittskydd Västra Götaland ska också ha gått ut till vårdnadshavare vars barn bedöms vara i riskzonen för att bli smittade.

Skolorna öppna

Grundskolorna fortsätter sin verksamhet som tidigare. Det gör även Strömkullegymnasiet. Men när det gäller gymnasiet kan det bli förändringar om smitta skulle komma in i verksamheten.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommun (org)Björn LindebergCoronavirusetLångevi förskolaNyheterSmittskydd Västra Götaland

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.