Hoppa till huvudinnehållet

Efter lägenhetsbrand: Man inför rätta

Publicerad:
Foto: Helena Lindgren

Idag ställs en man i 70-års åldern inför rätta efter att hans lägenhet började brinna för knappt ett år sedan i Ed. Han är åtalad för grov allmänfarlig vårdslöshet, men förnekar brott.

Det var på natten den 25 november som händelsen inträffade i en radhuslägenhet i Ed. Larmet kom till räddningstjänsten strax efter ett-tiden.

Räddningstjänst, polis och ambulans var snabbt på plats och påbörjade släcknings- och räddningsarbetet, men branden hade då hunnit få spridning.

Under släckningsarbetet utrymdes den aktuella lägenhetslängan.

Lägenhetsinnehavaren skadades vid branden och fick föras med ambulans till sjukhus. Hans skador bedömdes som allvarliga, men läget var stabilt.

Grovt brott

Han åtalas vid Vänersborgs tingsrätt för grov allmänfarlig vårdslöshet och idag, onsdag, är det rättegång i Vänersborgs tingsrätt.

Enligt åtalet har han av oaktsamhet, genom oansvarig hantering med eld eller på annat sätt, vållat brand i sin radhuslägenhet. Branden innebar fara för andra människors liv och/eller hälsa, samt för omfattande förstörelse av andras egendom.

Brottet bedöms av åklagare som grovt då branden och faran för ytterligare brand skedde i tätbebyggt samhälle och innebar fara för både människor och för egendom.

Mannen förnekar brott.

Artikeltaggar

Allmänfarlig vårdslöshetÅtalBrott & blåljusEd

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.