Hoppa till huvudinnehållet

Samma dygn: Bilar krockade med rådjur och vildsvin

Publicerad:
Vid ett av olyckstillfällena var det ett vildsvin som blev påkört. Vildsvinet dog på platsen. Fotografiet är en arkivbild.
Vid ett av olyckstillfällena var det ett vildsvin som blev påkört. Vildsvinet dog på platsen. Fotografiet är en arkivbild. Foto: ADAM IHSE / TT

Två viltolyckor inträffade i vårt område under torsdagen och natten till fredagen. Vid första tillfället var det en bil som körde på ett rådjur och vid det andra var det en bil som krockade med ett vildsvin.

Under torsdagseftermiddagen kolliderade en bil med ett rådjur i Bäckefors. Ingen person skadades i samband med olyckan. Rådjuret sprang vidare in i skogen. Föraren markerade ut platsen och eftersöksjägare tillkallades.

Senare, under natten till fredag, körde en bil på ett vildsvin i Rölanda. Det var flera vildsvin som sprang över vägen vid tillfället, men det var ett av dessa som bilen kolliderade med. Ingen person skadades, men vildsvinet dog på platsen. Föraren drog av vildsvinet från vägen och markerade olycksplatsen. Eftersöksjägare tillkallades.

Artikeltaggar

BäckeforsRådjurRölandaTrafikTrafikolyckorVildsvin

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.