Hoppa till huvudinnehållet

Massflykt från Bengtsfors till Säffle – nästa spelare lämnar

Publicerad:
Jonas Alfredsson gjorde 1–1-målet mot Hertzöga, Bengtsfors sista mål i division 3 för den här gången. Nu följer han, liksom tre andra lagkamrater, Edin Mesic till Säffle.
Jonas Alfredsson gjorde 1–1-målet mot Hertzöga, Bengtsfors sista mål i division 3 för den här gången. Nu följer han, liksom tre andra lagkamrater, Edin Mesic till Säffle. Foto: Johan Lindahl

Christoffer Sandström, Linus Johansson och Victor Remneland. Tre tunga pjäser har alla lämnat Bengtsfors IF för Edin Mesics Säffle SK. Nu kommer nästa smäll – mittbacken Jonas Alfredsson gör trion sällskap i södra Värmland.

– Nu får andra kliva fram istället, säger efterträdaren Markus Hultfeldt.

Mittbacken Jonas Alfredsson är den senaste i raden av spelartapp. 24-åringen har spelat i moderklubben sedan 2011, med undantag för en sväng till Degerfors ungdomsorganisation säsongen 2014/2015.

Stora delar av stommen från division 3-laget har följt avgående tränaren Edin Mesic till Säffle SK. Men nye tränaren Markus Hultfeldt sitter lugnt i båten.

– Jag visste att det skulle hända när jag tackade ja, jag har varit med såpass länge och jobbar utifrån de förutsättningar jag har, säger han.

Hultfeldt menar att spelarna ville prova vingarna i en ny miljö utan att gå ner sig i seriesystemet, vilket han känner förståelse för.

– Hade vi tvingat kvar dem i föreningen hade de ändå inte stått för några bra prestationer. Det är lite tråkigt, men samtidigt förstår jag att de vill spela i division 3 och det gör inte vi. Vi spelar i fyran, säger han.

"Positivt för övriga gruppen"

Men, som ordspråket säger, är den enes död den andres bröd.

– Det här är positivt för övriga träningsgruppen. Det betyder att de andra får kliva fram istället.

Att Rasmus Bergström och Tobias Henriksson valt att stanna är ett stort plus.

– Rasmus kommer att göra mycket. Han är viktig att ha kvar. Han har varit en av lagets bättre spelare och börjar komma igång efter skadan. En ledartyp jag söker i ett lag. Tobbe har jag haft i Säffle och vet vad jag får ut av honom, säger Markus Hultfeldt.

På söndag börjar frimånaden då amatörspelare får byta klubb och då lag i division 2 och neråt tillåts värva spelare.

Men Bengtsfors IF fokuserar på sina egna innan man letar förstärkningar utifrån.

– Det är de egna produkterna som den här föreningen lever på, så vi vill ha klart med dem först och höra hur de tänker. Sedan kan vi börja kontakta spelare.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFDivision 4 Bohuslän-DalFotbollMarkus HultfeldtSäffle SK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.