Hoppa till huvudinnehållet

Ytterligare två lämnar – men nio fortsätter i Bengtsfors IF

Publicerad:
Poängspelaren Victor Remneland är ett tungt tapp för Bengtsfors IF.
Poängspelaren Victor Remneland är ett tungt tapp för Bengtsfors IF. Foto: Mattias Modéen

Arbetet med truppen fortsätter i Bengtsfors IF. Efter helgens påskrift har ytterligare nio spelare kritat på för nästa säsong i division 4. Men ytterligare två nyckelspelare följer Edin Mesic till Säffle SK.

– Det, säger förre Bengtsforstränaren Edin Mesic.

Bengtsforstruppen växer för varje dag. De senaste i raden av kontraktsförlängningar är mittfältaren Noel Mattsson, vänsterbacken Filip Johansson, mittfältstalangen Isac Halldén Björk, Fredrik Bernhardsson, anfallaren Mattias Gustavsson, Anton Lotvonen, Dylan Diaz och anfallaren Oscar Enarsson. Men framför allt är även de viktiga backarna Tobias Henriksson och Jakob Blom klara för en fortsättning i rödblått.

– Vi har kommit en liten bit på vägen, men det är en bra början. Jobbar hårt här med att lösa de sista. Sedan får vi börja titta på nyförvärv, säger fotbollsansvarige Anders Johansson.

På minuskontot tappade man allroundspelaren Christoffer Sandström, liksom lagkaptenen Linus Johansson, till förra säsongens division 3-konkurrent Säffle SK tidigare i november. 21-åringen kom från Eds FF inför säsongen 2019 och gjorde åtta mål under två säsonger i Bengtsfors IF.

Christoffer Sandström skriker ut sin glädje efter att ha gjort 1–0 på straff i seriefinalen mot Herrestad förra året. Nu gör han Linus Johansson sällskap i Säffle SK.
Christoffer Sandström skriker ut sin glädje efter att ha gjort 1–0 på straff i seriefinalen mot Herrestad förra året. Nu gör han Linus Johansson sällskap i Säffle SK. Foto: Mattias Modéen

Det största tappet är förmodligen ändå poängspelaren Victor Remneland, som även han följer förre Bengtsforstränaren Edin Mesic till Säffle. 24-åringen gjorde fyra mål i division 3 under den gångna säsongen.

– Det är tre viktiga spelare som vi har haft under åren som har gått. De vad de får av mig och jag sa att jag ville ge dem chansen att spela i division 3 ett år till om de är motiverade för det och det har killarna velat, säger Edsbördige Edin Mesic, ny tränare i Säffle SK.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFFotbollLinus JohanssonSäffle SKTobias Henriksson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.