Fortsatt snabb ökning av nya covid-19 i regionen

Vård & omsorg | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Den 10 november vid tiotiden finns totalt 14 personer som vårdas för covid-19 inom Nu-sjukvården, varav en person på IVA.
Foto: Tony Welam
Smittspridningen av covid-19 i Västra Götalandsregionen fortsätter att öka och någon avmattning syns ännu inte. Smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg vädjar invånarna att följa de skärpta lokala råden.

– Stanna hemma så långt möjligt, undvik möten och besök på köpcentrum. Smittan ökar, antalet svårt sjuka ökar och allt fler behöver sjukvård. För att minska smittan måste vi alla följa de skärpta allmänna råden! säger han i ett pressmeddelande.

Under vecka 45 konstaterades 4 069 nya fall i Västra Götaland, vilket är 1 087 fler än vecka 44.

– Förändrat beteende är vår största chans att hejda smittan. Vi måste ta vårt ansvar. Det är nu var och en av oss har möjlighet att göra skillnad, säger Thomas Wahlberg.

Sjukhusvård ökar

Även behovet av sjukhusvård för covid-19 ökar. I dag den 10 november finns totalt 157 inneliggande varav 28 på IVA. Inom Nu-sjukvården (Uddevalla sjukhus och Näl) vårdas 14 personer varav en på IVA.

– Det är en oroande ökning, men det är förväntat att antalet inneliggande ökar när smittspridningen ökar. Därför är det så viktigt att alla följer de skärpta råden. Kan vi minska spridningen i samhället i stort så värnar vi de som kan bli riktigt sjuka i covid-19. Gör allt du kan för att hjälpa till, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.