Halmens hus efterlyser foton

Familj
PUBLICERAD:
Ett exempel på en gammal bild föreningen letar efter som foto. Det ska vara riktiga fotokopior, alltså inte klipp ur böcker eller andra tryckta tidskrifter.
Halmens hus på Majberget i Bengtsfors invigdes för 25 år sedan, 1995. Nu är det dags att göra om basutställningen som hängt med sedan des, och av det skälet söker föreningen efter foton.

Basutställningen som berättar historien om Ärtemark, halmen och hattarna byggs om sedan början av november. Till den nya permanenta utställningen ber föreningen och dess ordförande Lotta Eurén om allmänhetens hjälp. Detta är vad som efterfrågas foton om:

– Den originelle hattknallen Pipelin, Johannes Nilsson

– Bild som visar flera personer som har flyttat ut i snön för att bli fotograferade när de flätar, med bland annat Anna Godtman, Erland och Hulda Johansson.

– Halmslöjdsundervisningen i Upperud vid slutet av 1800-talet

– Andra halmslöjdsbilder från trakten som kan vara av intresse

Det är viktigt att det är foton och inte tryck från böcker eller tidningar.

Föreningen söker även kassa- och kontoböcker från någon av de handelsbodar som fanns i Ärtemark under sista delen av 1800-talet. Den som har något kan höra av sig direkt till Halmens hus som har öppet som vanligt. Eller till ordförande Lotta Eurén på telefon 070 598 9468

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.