Hoppa till huvudinnehållet

Edsbördige tränaren klar för nytt uppdrag

Publicerad:
Edin Mesic är klar för nytt tränaruppdrag i Säffle SK.
Edin Mesic är klar för nytt tränaruppdrag i Säffle SK. Foto: Säffle SK

För två veckor sedan slutade Edsbördige Edin Mesic som tränare för Bengtsfors IF. Nu är klar för nytt uppdrag – i division 3-konkurrenten Säffle SK.

– Det känns väldigt kul att få chansen att träna Säffle, säger 35-åringen.

Under torsdagskvällen presenterades avgående tränaren Jonas Rehnbergs ersättare i Säffle SK. Det blir Edsbördige Edin Mesic, som tar sig an ett nytt uppdrag efter att han slutat i Bengtsfors IF efter nedflyttningen från division 3. Nu får han alltså en ny chans i samma serie, fast med ett nytt lag.

– Det känns väldigt roligt och väldigt kul att få chansen och träna Säffle, säger 35-åringen.

Presspelet en viktig detalj

I somras möttes lagen på Sporthälla och då var det Säffle som i slutminuterna drog det längsta strået och vann med 2–1. Edin Mesics Bengtsfors hade däremot gjort det mycket svårt i matchen för Säffle och det såg mer ut som att Säffle skulle tappa tre poäng än vinna den matchen. De spelade med hög press och kunde likaväl ha gett utdelning till Bengtsfors och det är också en del i spelet som Edin trummar lite extra för.

– Självklart är presspelet jätteviktigt. Att vi ska ha ett bra presspel är inget som kommer över en träning eller en natt. Det är något man får jobba med. Man ska inte tro att det bara är att springa, för ibland tror folk att bara man springer så kommer det att lösa sig. Jag gillar när vi vågar vara aggressiva och vinna bollen lite högre upp. Men det gäller att få med spelarna på det och att rätt material finns, säger Edin.

Vad tror du att du kommer bidra med i Säffle SK?

– Jag hoppas på att få fortsätta bygga vidare på det som har varit, att fortsätta utveckla spelet. Självklart vill jag sätta min prägel på spelet också och på laget. Jag vill att vi ska kunna vara spelförande och samtidigt inte bli rädda om vi inte är det. Jag vill ha en bra balans mellan spelet med boll och spelet utan boll.

Följt Säffle under säsongen

Under torsdagen när Edin var och presenterade sig kände han att han fick ett fint välkomnande av föreningen och ett av hans första intryck var att det är ett gott gäng.

– Jag pratade lite med dem i går och hela föreningen har gjort ett jättejobb. Det var det som lockade när frågan dök upp och att de kände att jag var rätt person. Man vill utvecklas och får tänka att det är två lag som har slagits ihop. Det har varit en bra säsong även om det varit märkligt. Men jag tycker att Niclas (Johanson, assisterande), Jonas (Rehnberg, tränare) och hela föreningen gjort ett väldigt bra jobb. Sen tyckte jag att det var synd om damerna att de åkte ur. Man har följt dem också och att det inte gick vägen i sista matchen. Man vet själv hur det kändes, säger Edin Mesic.

Ser fram emot en ny säsong

Nu längtar han efter att få dra i gång med träningar inför nästa års säsong och lära känna spelarna och de runt om i föreningen.

– Personkemin är jätteviktig. När man känner varandra blir det mycket lättare och man kan spela bra fotboll och göra bra träningar. Relationsbyggandet med gruppen och allt runt omkring hänger ihop. Det känns som sagt att det är en väldigt bra grupp och jag ser fram emot att få träna den, säger Edin.

Artikeltaggar

Bengtsfors IFDivision 3 västra SvealandEdin MesicEds FFFotbollSäffle SK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.