Ingen after ski i svenska skidbackar

Inrikes/utrikes | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Svenska skidorter skippar after ski i vinter. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Den som hade sett fram emot att gå på after ski under skidresan i vinter får tänka om. Med anledning av coronapandemin och de restriktioner som gäller väljer flera skidorter att sätta stopp för det, rapporterar Sveriges Radio Ekot .

-Det kommer inte bli någon nattklubbs- eller after ski-verksamhet i Åre den här vintern, säger Therese Sjölundh, vd för destinationsbolaget i Åre till radion.

Även Sälen och Vemdalen har samma planer. Bland annat ska antalet gäster på restauranger begränsas.

-Det finns en väldigt stor insikt och ambition att få till det här på ett väldigt bra sätt. Och after ski i den bemärkelse som har funnits det ser jag inte framför mig att det kommer att finnas den här säsongen, utan skönt häng efter sväng som är tryggt, säger Skistars destinationschef i Vemdalen Anders Lundqvist.

Flera skidorter stoppade under våren all after ski-verksamhet när virusspridningen tog fart i Sverige.