Hoppa till huvudinnehållet

Tankar inför helgen: Härlighetens väg

Publicerad:
Lena Hildén är kyrkoherde i Steneby pastorat.
Lena Hildén är kyrkoherde i Steneby pastorat. Foto: Tommy Löfgren

”Du leder mig efter Din vilja, du för mig på härlighetens väg.” Ps.73:24

Hoppet är det sista som lämnar oss människor, och vår syn på hoppet utgör också hur vi ser på evigheten. Den kristna trons högsta kraft är hoppet, eftersom hoppet bär oss i vardagen men också härifrån till evigheten.

Inom den kristna tron talar vi ofta om kärleken. Gud är kärlek, kärleken övervinner allt och att kärleken är störst. Det är förvisso sant och i frågor om tro behöver vi även lyfta frågan vad det är som gör att tron bär kraft med sig. Som gör tro till tro. Tro är en gåva som vi får ta emot av Guds nåd, skriver Luther, och som existerar trotts vårt tvivel och sökande. Det levande som får tron att vara kraftfull förutom kärlek är just hoppet. Tron som grundar sig i hoppet bär med sig kraft och mod att kunna ta emot allt vad Livets Gud har att ge.

Trons kraft återstår även fast vår tro skulle vackla. Kyrkans gemensamma tro är ett stöd för oss under de tider vår egen tro känns avlägset eller när hoppet döljer sig.

Lena Hildén, kyrkoherde, Steneby pastorat

Artikeltaggar

Etik och religionFamiljLena HildénSteneby pastorat

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.