Hoppa till huvudinnehållet

Marinko Aleksic på Rosellmagasinet blev Årets företagare

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
Företagarnas ordförande Stephanie Brodeur Flink läste motiveringen och delade ut diplom och blommor till Marinko Aleksic som under åtskilliga år drivit och utvecklat restaurangverksamheten i Bengtsfors.
Företagarnas ordförande Stephanie Brodeur Flink läste motiveringen och delade ut diplom och blommor till Marinko Aleksic som under åtskilliga år drivit och utvecklat restaurangverksamheten i Bengtsfors.

Krögaren Marinko Aleksic på Rosellmagasinet överraskades med att utses till Årets företagare i Bengtsfors under onsdagskvällen när Företagarna höll ett möte där.

Företagarnas ordförande Stephanie Brodeur Flink läste motiveringen och delade ut diplom och blommor till Marinko Aleksic som under åtskilliga år drivit och utvecklat restaurangverksamheten i Bengtsfors. Årets företagare utses i ett samarbete mellan Företagarna och Bengtsfors kommun. Tidigare år har priset delats ut i samband med publika aktiviteter i Bengtsfors, men på grund av pandemisituationen delades nu priset ut vid ett möte.

Kommunalrået Stig Bertilsson, näringslivsutvecklare Jeanette Lindh Svanqvist och Företagarnas ordförande Stephanie Brodeur Flink gratulerade Marinko Aleksic.
Kommunalrået Stig Bertilsson, näringslivsutvecklare Jeanette Lindh Svanqvist och Företagarnas ordförande Stephanie Brodeur Flink gratulerade Marinko Aleksic.
Marinko Aleksic.
Marinko Aleksic.

Motiveringen till till Årets företagare i Bengtsfors kommun lyder:

I drygt 10 år har Marinko Aleksic drivit Restaurang Rosellmagasinet. Under denna tid har han blivit en tydlig Bengtsforsprofil med ett stort kontaktnät. Han har utvecklat sin verksamhet kontinuerligt sedan han tog över den. Det har skett bland annat genom en utbyggnad som möjliggör fler gäster och en ny uteservering - och han har fler planer för framtida utveckling.

Marinko är engagerad i branschen och samarbetar bland annat med Strömkullegymnasiet för att tillgodose framtida behov av medarbetare inom branschen och dela med sig av sin kunskap som krögare.

Marinko är en intensiv person med ett stort hjärta. I hans verksamhet märks det bland annat genom att han kör ut mat till äldre, är delaktig i julbord för ensamma samt stöttar ett flertal evenemang som Idrottsgalan och Kanotmaraton.

Ett bra bemötande, god service och samverkan mellan människor definierar Marinko Aleksic och Restaurang Rosellmagasinet.

Artikeltaggar

BengtsforsFöretagarnaIdrottsgalankanotmaratonMarinko AleksicNyheterRosellmagasinetStephanie Brodeur FlinkStrömkullegymnasiet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.