Hoppa till huvudinnehållet

Diabetesföreningen: "Värna sjukhusets bassäng!"

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Varmvattenbassängen vid Dalslands sjukhus i Bäckefors är mycket viktig för många olika målgrupper, menar diabetesföreningen.
Varmvattenbassängen vid Dalslands sjukhus i Bäckefors är mycket viktig för många olika målgrupper, menar diabetesföreningen. Foto: Tommy Löfgren

Sätt hälsan först och se till att vår värdefulla bassäng på Dalslands sjukhus behålls! Det skriver Åke I Andersson och Matz Uddén från Diabetesföreningen i Norra Älvsborg till Norra hälso- och sjukvårdsnämnden.

– Till vår förfäran läste vi i tidningen att vår värdefulla bassäng på Dalslands sjukhus är hotad. Vi medlemmar i Diabetesföreningen Norra Älvsborg sätter stort värde på att bassängen är kvar, skriver Åke I Andersson och Matz Uddén.

"Viktig för hälsan"

De menar att bassängen är mycket viktig ur hälsosynpunkt.

– Vi känner oss mycket bättre efter att vi tränat i bassängen. Den har också stor social betydelse för oss. Vi ser också andra föreningar, bland annat PRO och SPF med flera som använder bassängen ur hälsosynpunkt, skriver Andersson och Uddén.

Åke I Andersson, Diabetesföreningen i Norra Älvsborg, är oroad över att varmvattenbassängen på Dalslands sjukhus i Bäckefors riskerar att försvinna.
Åke I Andersson, Diabetesföreningen i Norra Älvsborg, är oroad över att varmvattenbassängen på Dalslands sjukhus i Bäckefors riskerar att försvinna. Foto: Conny Hultgren

Även personer som har haft stroke intygar att träningen i varmbad är den enda möjlighet de har att träna viktiga rörelser på, fortsätter Andersson och Uddén.

Pengar och lidande

– Detta sparar säkerligen stora pengar och lidande på sikt, skriver Andersson och Uddén.

De vädjar därför nu till politikerna i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden att värna bassängen.

"Sätt hälsan först"

– Sätt hälsan först och ta ert ansvar för att behålla vår värdefulla bassäng och visa samtidigt att ni slår vakt om hälsan för boende i norra Dalsland.

Artikeltaggar

BäckeforsDalslands sjukhusDiabetesföreningen Norra ÄlvsborgMatz UddénNorra hälso- och sjukvårdsnämndenVård och omsorgÅke I Andersson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.