Hoppa till huvudinnehållet

Edsbowlarna fortsatt obesegrade

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Alida Molander och Edsbowlarna tog fjärde raka segern mot BK Loket.
Alida Molander och Edsbowlarna tog fjärde raka segern mot BK Loket. Foto: Johan Lindahl

Det blev en ny vinst för Edsbowlarna när de på hemmaplan vann mot obesegrade BK Loket med 12–8. Detta var lagets fjärde vinst på lika många matcher i Division 2 västra Svealand.

– De har några bra spelare och hade hittills inte förlorat, så en bra insats från vår sida, säger Alida Molander i Edsbowlarna.

Matchen var jämn inledningsvis där laget vann på två bord vardera i den första serien men Edsbowlarna hade flest kägelpoäng och vann serien med 3–2. I den andra serien så kom gästerna tillbaka där de vann med 3–2 efter att ha haft flest kägelpoäng. Efter halva matchen var ställningen 5–5.

Edsbowlarna drog ifrån

I den tredje serien så vann hemmalaget klart på tre av fyra bord. Ola Mattsson och Per Abrahamsson vann med nästan 90 poäng på sitt bord vilket gjorde att Edsbowlarna även hade flest kägelpoäng och var i ledningen med 9–6 inför den sista serien. BK Loket var tvunget att vinna med minst 4-1 i den avslutande serien för att få med sig poäng i matchen men Edsbowlarna vann med 3-2 och totalt skrev segersiffrorna till 12-8.

– Det var jämt inledningsvis men vi spelade bra och tog sedan över i matcher, där de var inte riktigt nära oss. Mikael Sjögren, Per Abrahamsson och Zakarias Lindqvist stod för en bra insats men för egen del så var inte spelet helt på topp säger Alida Molander i Edsbowlarna som slog 795 poäng i matchen.

I tabellen för Division 2 västra Svealand grupp B ligger Edsbowlarna nu två med fyra raka segrar. Till serieledande BK Loket skiljer en poäng men då har spelat två matcher mer än Edsbowlarna. På lördag är det dags för en ny hemmamatch då Västerås SK BF F kommer på besök, ett lag som tagit två segrar på fem spelade matcher.

Matchfakta

KS Edsbowlarna – BK Loket 12–8

Division 2 västra Svealand, grupp B

Kägelpoäng: 6099 – 5996

Bästa poäng, Edsbowlarna: Mikael Sjögren 822, Per Abrahamsson 804, Zakarias Lindqvist 804

Bästa poäng BK Loket: Andreas Gustavsson 846, Ebbot Björn 822, Lars Lindberg 798

Artikeltaggar

Alida MolanderBowlingOla MatssonZakarias Lindqvist

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.