Hoppa till huvudinnehållet

Byggnad förstörd i kraftig brand

Publicerad:

En brand utbröt på en adress i Dalskog, sent på lördagskvällen. På platsen har en byggnad brunnit ned och ytterligare ett hus har fått brandskador.

Larmet från om en brand på Bäckeforsvägen kom in strax efter klockan 23.15 på lördagen.

På platsen ska en byggnad varit helt övertänd och enligt räddningstjänsten gick den inte att rädda.

Branden spreds även till en intilliggande byggnad men vid 01.30-tiden uppgav räddningstjänsten att spridningen hejdats och att huset endast ser ut att ha fått plåtskador. Då bedömde man att läget var under kontroll.

Även polis larmades till platsen.

– Det ska vara något som heter den gamla stationsbyggnaden, den har brunnit ned helt till grunden som jag har förstått det, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen i region Väst, vid 01-tiden.

En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

– Det är en ytterst preliminär brottsrubricering. Vi har inte så mycket att gå på än, men vi håller lite förhör med vittnen på platsen, säger Gunneng.

– Man har pratat med ägarna. Det kan ju vara så att man glömt att släcka något. Men orsaken är oklar, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Västra Götaland på söndagsmorgonen.

Ingen person ska ha skadats i branden.

Artikeltaggar

Brott & blåljusBränderDalskog

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.