Hoppa till huvudinnehållet

Britt Bohlin utreder posten

Publicerad:
Britt Bohlins nya uppdrag efter Nordiska rådet blir att ge förslag på hur framtida svensk posttjänst ska fungera och finansieras.
Britt Bohlins nya uppdrag efter Nordiska rådet blir att ge förslag på hur framtida svensk posttjänst ska fungera och finansieras. Foto: norden.org/Vita Thomsen

Det blir dalsländska Britt Bohlin från Mellerud som blir ansvarig för att utreda postens framtid.

Det står klart sedan regeringen i slutet på förra veckan presenterade en utredning som ska se över posttjänsterna i Sverige. Bakgrunden är bland annat att människors och organisationers sätt att kommunicera har förändrats starkt i och med all ny teknik.

Förslaget ska vara klart om drygt två år, den sista januari 2023.

Britt Bohlin är tidigare socialdemokratisk riksdagsledamot och kommer från Teåker i Dalskog där hon fortfarande har familj. Hon har även varit landshövding i Jämtland och är för närvarande direktör för Nordiska rådet. En tjänst hon nyligen sagt upp sig från och lämnar i början på nästa år.

– Pandemisituationen har gjort att min man som är i riskgruppen har hållit sig i vårt hem i Sverige, medan jag på grund av jobbet delvis måste vara i Köpenhamn. Jag vill tillbringa mitt liv med familjen i högre grad än jag nu kan göra. Det är helt enkelt inte roligt som det är nu, konstaterade då Britt Bohlin som nästa år fyller 65 år.

Britt Bohlins nya uppdrag efter Nordiska rådet blir att ge förslag på hur framtida svensk posttjänst ska fungera och finansieras.

Artikeltaggar

Britt BohlinNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.