Hoppa till huvudinnehållet

Många viltolyckor – polisens tips: Tuta!

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Det sker många rådjursolyckor runt om på våra vägar för närvarande. Ett tips från polisen kan vara att tuta när rådjuren står mitt på vägen. Då skräms de på flykt tillbaka in i skogen.
Det sker många rådjursolyckor runt om på våra vägar för närvarande. Ett tips från polisen kan vara att tuta när rådjuren står mitt på vägen. Då skräms de på flykt tillbaka in i skogen. Foto: Tommy Löfgren

Det fortsätter inträffa många viltolyckor i vårt område. Främst kollisioner mellan personbil och rådjur. Polisen manar till försiktighet i trafiken och har ett tips när rådjuren står mitt i vägen – tuta!

På onsdagsmorgonen inträffade rådjursolyckor i Rännelanda och Lerdal och senare på kvällen ägde ytterligare rådjursolyckor rum i Rölanda och Tisselskog. Vidare skedde rådjursolyckor i Nössemark och Högsäter på fredagsmorgonen.

Inga personskador

Ingen person ska ha kommit till skada i något av dessa fall.

Rådjuren har antingen avlidit på olycksplatsen eller så har eftersöksjägare tillkallats för att leta upp viltet när det sprungit vidare in i skogen.

Tips från polisen

Polisen uppmanar till försiktighet och ett tips kan vara på sin plats.

– Jag ser rådjur varje morgon när jag åker till jobbet. Ibland står de mitt på vägen. Då brukar jag tuta. När jag gör det blir rådjuren rädda och springer av vägen in i skogen, säger Monica Lindberg, polisintendent i Mellerud.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDalslandMonica LindbergPolisenTrafikolyckor

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.