Hoppa till huvudinnehållet

Hur går det nu med Arena Haga?

Publicerad:
I fredagens Dalslänningen fanns nyheten om mångmiljonbelopp till en konstgräsplan i Ed.
I fredagens Dalslänningen fanns nyheten om mångmiljonbelopp till en konstgräsplan i Ed.

Öppnar dagens tidning och läser att Eds FF fått fantastiska miljonbelopp för att fixa konstgräs och nu saknas "bara" 6 till 8 miljoner för att kunna genomföra projektet.

Självklart blir man som Edsbo mycket glad när någon förening lyckas få massa pengar till sin förening. Men i mig blev det tyvärr genast begravningskänslor. Betyder detta att det " Arena Haga" projektet inte kommer bli av?

Projektet som några killar, män, gubbar kalla dem vad ni vill men det är en samling folk som under flera år försökt att jobba för att Eds kommun föreningsliv skulle kunna utvecklas till något fantastiskt. Att Eds kommun inte bara skulle bli känt för sin fotboll utan för att kommunen satsar stort på många andra typer aktiviteter. En bonus med "Arena Haga" projektet är också att Hagaskolan också om 2 till 3 år skulle kunna på ett bra sätt kunna ta emot den stora kull elever som nu finns och inte får plats på ett bra sätt på Snörrumskolan. De kommer heller inte att få plats på Hagaskolan.

Projektet " Arena Haga" innefattar även att matsal skulle kunna rymmas och samtidigt kunna användas vid stora evenemang. I dag planerar ni att renovera ett gammalt fallfärdigt hus för massa miljoner. När den stora årskursen om några år tagit sig genom Hagaskolan skulle lokalerna kunna användas av Kulturskolan som idag också är ett hus med stora renoveringsbehov. Jag vet att de som jobbat för projektet " Arena Haga" inte känt sig så välkomna i Gula huset att diskutera sina tankar och visioner.

Det känns tråkigt. Om nu kommunen satsar många miljoner på renovera matsal och dessutom lägger till 6 till 8 miljoner på konstgräs så tycker jag det låter mycket mer vettigt att samarbeta med gänget som har visioner för hela kommunen. Kan vi inte bli en kommun som blir unik med att satsa på något fantastiskt? Jag hoppas verkligen ni i Gula Huset tänker om så vi inte behöver begrava "Projekt Arena Haga"

En som tänker på mer än fotboll...

Artikeltaggar

Allmänna arvsfondenEds FFFotbollHagaskolanInsändareKonstgräs

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.