Hoppa till huvudinnehållet

I HELGEN: Bråk och stor vandalisering i Bengtsfors

Publicerad:
Två fönsterrutor i en av sjöbodarna tillhörig rederiet krossades. Bilar invid fick stenar kastade på rutorna.
Två fönsterrutor i en av sjöbodarna tillhörig rederiet krossades. Bilar invid fick stenar kastade på rutorna. Foto: Håkan Sannebro

Det har varit en stökig helg i Bengtsfors. Två bråk inne i centrum och flera skadegörelser som påminner om det som tidigare inträffat på orten det senaste året.

Det började redan vid 18-tiden på fredagskvällen då ett gäng ungdomar gick runt och gapade och skrek okvädningsord mot förbipasserande. Enligt vittnen har ungdomarna visat tecken på att verka påverkade av något.

Ett par timmar senare skedde skadegörelser vid passagerarbåtsbryggan i Bengtsfors.

En av de flera ljuspelare på passagerarbåtsbryggan på Eka som förstörts.
En av de flera ljuspelare på passagerarbåtsbryggan på Eka som förstörts. Foto: Håkan Sannebro

Enligt polisen ska det handla om tre killar som kastat stenar mot bilar och förstört vindrutor och bakrutor på dessa, förstört tre ljuspelare och krossat två fönster i en av sjöbodarna. Även livbojar slängdes i vattnet.

Privatpersoner såg händelsen och larmade polisen.

En polispatrull kom till platsen och tog upp anmälningar om skadegörelse.

"Väldigt jobbigt"

Kanalbåten Dalslandia var vid tillfället ute på en kryssning till Gustavsfors. Båten var alltså ute på kvällen och undgick sannolikt därför skador.

– Det är väldigt jobbigt. Det innebär att vi får betala stora självrisker, och man vet ju inte vad som kan hända nästa gång, säger Sture Holmedahl på Dalslands Kanaltrafik AB som drabbades hårt.

Ska ha identifierats

Vittnen har också kunnat identifiera några av de misstänkta ungdomarna.

– Den här gången måste väl polisen kunna göra något, säger Sture Holmedahl.

På lördagskvällen var det dags igen för fler skadegörelser i centrala Bengtsfors. Denna gång var det skolornas tur. Både Bengtsgården och Franserudsskolan drabbades.

Krossade fönster

På Bengtsgården slogs fyra fönsterrutor sönder i skolbyggnaden och två glasytterdörrar till sporthallen.

På Franserudsskolan krossades två rutor. Vittnen ska ha sett händelsen och tyckt sig känna igen personerna. Enligt vittnesmål ska det handla om samma personer som utförde skadegörelse vid passagerarbåtsbryggan.

Två bråk i centrum

Vid 20-tiden på lördagskvällen uppstod ett bråk utanför Pizzeria Adria på Storgatan i centrala Bengtsfors. Enligt uppgift ska det ha handlat om två yngre personer som bråkat och polis ska ha tillkallats. Ingen person ska ha fått några fysiska skador, men anmälan om misshandel ska ändå ha upprättats.

Ännu senare på kvällen, vid 23:30-tiden, ägde ett nytt bråk rum i centrala Bengtsfors. Denna gång ska det ha varit på Kinadalsvägen. Här är uppgifterna något mer knapphändiga, men de inblandade personerna hade lugnat ner sig när polisen kom till platsen. Även denna gång ska det ha handlat om yngre personer.

Polisen har tagit upp anmälningar i samtliga ärenden och kommer nu närmast att höra vittnen.

Artikeltaggar

BåtarBengtsforsBengtsgårdenBråkBrott & blåljusDalslandiaFranserudsskolanMisshandelPizzeria AdriaPolisanmälanSkadegörelseSture HolmedahlVandalisering

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.