Hoppa till huvudinnehållet

Många moppar väntas till Anton Olsson

Publicerad:
Tidstypiska och färgglada bensinpumpar framför Anton Olsson kan bli en fin inramning till mopederna när moppeklubben "Alabama å de 40 rövarna" kommer från Mellerud. Att tanka från pumparna går dock inte.
Tidstypiska och färgglada bensinpumpar framför Anton Olsson kan bli en fin inramning till mopederna när moppeklubben "Alabama å de 40 rövarna" kommer från Mellerud. Att tanka från pumparna går dock inte. Foto: Mattias Modéen

"Alabama å de 40 rövarna" kommer på lördag till Dals Långed runt lunchtid. Det är dock inte riktigt lika dramatiskt som det låter, men lär nog ändå uppmärksammas i samhället.

Det är moppeklubben med namnet "Alabama å de 40 rövarna" i Mellerud som håller en årlig utfärd. Från Mellerud kör man på småvägar till Dals Långed där målet är att samlas vid gamla Anton Olssons järnhandel som ägarna Per-Evert Granlund och sambon Laila Bakken rustat upp med bland annat några karaktäristiska bensinpumpar på gårdsplanen.

– De frågade om de fick komma hit med sina mopeder, och det får de självklart. Det är bara kul. De ska äta "Mopedsoppa" och jag har lovat att vi ska hålla den varm åt dem här, säger Per-Evert Granlund.

De besökande mopedentusiasterna lär samlas framför Anton Olssons klassiska järnhandelsbyggnad.
De besökande mopedentusiasterna lär samlas framför Anton Olssons klassiska järnhandelsbyggnad. Foto: Mattias Modéen

Ofta har det kommit runt 150 deltagare eftersom många norrmän deltagit. De lär dock utebli i år, och det blir betydligt färre deltagare.

Det händer för övrigt mer saker vid Anton Olssons den närmaste tiden. Den 4 oktober blir det äppledag då man hjälps åt att pressa medhavda äpplen till must.

– Det är jättekul om den kända platsen kan användas till sådant här, tycker Per-Evert Granlund.

Artikeltaggar

Anton OlssonDals LångedMellerudMopederMotorNöje/KulturNyheterPer-Evert Granlund

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.