Dödsfall: Sven-Eric Hedlund

Publicerad:
Sven-Eric Hedlund, mitten, bjöd med kompisar flera gånger in till Sven-Ingvarskväll på Ödskölt Bygdegård. På bilden från 2018 syns John Johansson från Bäckefors, sång och gitarr, Anders Ljungqvist, Dals Rostock, trummor, Kenneth Martinsson, Tisselskog, bas, Sven-Eric Hedlund, Ödskölt, sång, Lars Wallin, Ödskölt, trumpet samt Jimmy Östlund, gitarr, Åmål. Begravningen och en minnesstund med just sådan musik tillsammans med vännerna kommer att ske i bygdegården. Foto: Mattias Modéen

Sven-Eric Hedlund, Ödskölt har i en ålder av 73 år avlidit efter en tids sjukdom.

Sven-Eric Hedlund var en känd lokal profil inom musik, kulturliv, samhälle och näringsliv.

Han var född i Ärtemark som yngst av sju syskon som alla var musikaliska.

Han var under åtskilliga år medlem i Steneby kyrkokör, samt senare aktiv i ukulelegruppen Iväg med Sören som gladde många på olika boenden under sju års tid.

Han var aktiv i revysammanhang och var tillsammans med dottern Anna-Lena en viktig kugge i Bengtsforsrevyerna som de handplockades till. Dessutom var han aktiv inom Tingsspelen i Alltorp liksom i Billingsfors teatersällskap.

När det gällde Ödskölt bygdegård var Sven-Eric Hedlund en drivande kraft i att dels skapa bygdegården, och dels ordna lockande aktiviteter i den. Så sent som för ett par år sedan höll han i en av de populära Sven-Ingvarskvällarna där han själv sjöng tillsammans till kompisarnas ackompanjemang.

Han var mycket sportintresserad och spelade gärna fotboll. Då han var en bra målvakt var han flitigt anlitad av olika Dalslanslag och spelade till exempel för Ärtemark och Laxarby.

Sven-Eric Hedlund var därtill en av idémakarna och främste påskyndaren av omlastningscentralen i Bäckefors. Detta i egenskap av vd för Dalslands Logistikcenter AB, som bygger på en verksamhet just i Bäckefors. Han arbetade tidigare med just logistik vid dåvarande Sylvan AB, nuvarande Fehrer.

Sven-Eric Hedlund sörjs närmst av hustrun Inger samt dottern Anna-Lena med sambo Lars samt övrig släkt och vänner.

Artikeltaggar

BäckeforsBygdegårdBygdegårdarnas RiksförbundDalslands Logistikcenter ABDödsfallFamiljÖdsköltStenebySven-Ingvars

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare