Hoppa till huvudinnehållet

VD:n: "Ett stort intresse för Björkdungen"

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Nästa sommar ska fyravåningshuset vid Björkdungen stå klart.
Nästa sommar ska fyravåningshuset vid Björkdungen stå klart. Foto: THOMAS WALLIN

Arbetet med att bygga fyravåningshuset vid Björkdungen 5 i centrala Bengtsfors går vidare. Nästa sommar ska huset stå färdigt och beställaren Bengtsforshus vd, Pär Nilsson, berättar att intresset är stort.

– Intresset är stort. Det är många som ringer och frågar, men vi har inte släppt kön än. Det blir under vintern, säger Pär Nilsson.

Det har nu gått snart tre månader sedan det första symboliska spadtaget togs för bygget av fyravåningshuset på Björkdungen i centrala Bengtsfors.
Det har nu gått snart tre månader sedan det första symboliska spadtaget togs för bygget av fyravåningshuset på Björkdungen i centrala Bengtsfors. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Det har nu gått snart tre månader sedan första spadtaget symboliskt togs för bygget av fyravåningshuset.

Elva lägenheter byggs

Huset, som när det är klart, kommer att innehålla lokaler för Folktandvården på bottenplan och elva hyreslägenheter (tvåor och treor) på de övriga våningarna.

Entreprenören Sven Johansson Bygg AB, som bygger huset på uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus AB, har hittills gjutit klart bottenplattan på källardelen och nu pågår arbetet med botten av hisschakt och väggar.

Även projekteringen är gjord, det vill säga att entreprenören har tagit fram ritningar som har godkänts.

Bengtsforshus vd Pär Nilsson gläds åt det stora intresset för bygget av fyravåningshuset på Björkdungen.
Bengtsforshus vd Pär Nilsson gläds åt det stora intresset för bygget av fyravåningshuset på Björkdungen. Foto: Conny Hultgren

– Det blir väggar i massivträ från Folktandvården på bottenplan och uppåt, berättar Pär Nilsson.

Sommaren 2021 ska fyravåningshuset på Björkdungen vara inflyttningsklart.

Olympen renoveras

Ett annat projekt som nu sker i Bengtsforshus regi är en renovering av Övre Olympen, också det i centrala Bengtsfors.

– Precis som vid lägenheterna på Nedre Olympen renoverar vi fönster och dörrar och de flesta badrum blir helrenoverade vid Övre Olympen.

– Och precis som vid Nedre Olympen görs även vid Övre Olympen en konvertering från direktverkande el till vattenburen värme. Det har dragits nya rör och installerats fjärrvärme. Arbetet blir klart i oktober, säger Pär Nilsson.

Omfattande jobb

Han berättar att det har varit ett omfattande jobb och inte helt enkelt eftersom det bor folk i lägenheterna.

– Men hyresgästerna har visat stort tålamod och det är vi mycket tacksamma för. Deras totalhyra kommer nu också att bli billigare eftersom de fortsättningsvis kommer att betala varmhyra, säger Pär Nilsson.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsforshus ABFolktandvårdenNyheterPär NilssonSven Johansson Bygg AB

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.