Hoppa till huvudinnehållet

Tredje gången gillt för Alida och Team X-Calibur

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Alida Molander siktar på SM-guld efter två andraplatser i rad.
Alida Molander siktar på SM-guld efter två andraplatser i rad. Foto: Johan Lindahl

Bowlingtalangen Alida Molander gör sin åttonde säsong i elitserien. Efter två andraplatser i rad siktar hon och Team X-Calibur på SM-guld. På lördag drar säsongen igång med lite av ett hatmöte direkt i premiären.

– Vi vill vinna alla matcher, speciellt mot dem, säger 22-åringen.

Det är tisdag eftermiddag och elitseriespelaren Alida Molander har bowlinghallen hemma i Ed för sig själv. Med vana steg kliver hon in genom dörrarna och möts av bekanta ansikten som låter henne välja bana helt efter eget tycke. Med sig har hon sex olika klot i två rosa trunkar.

Idag ska hon fila på släpptekniken, men också köra spärrträning. Det är det viktigaste en bowlare kan träna på.

– Helst ska man slippa slå spärr, men det kommer man aldrig ifrån, säger Alida Molander.

Alida Molander tränar inför elitseriepremiären.
Alida Molander tränar inför elitseriepremiären. Foto: Johan Lindahl

Förra säsongen med Göteborgslaget Team X-Calibur slutade med en andraplats efter att säsongen avbrutits i förtid utan slutspel. Sedan dess har bowlinghallarna varit stängda och hon har fått träna fys och kondition på egen hand. Fram tills för en månad sedan.

På lördag drar säsongen igång igen, vad som blir Alida Molanders åttonde i elitseriesammanhang. Bowling är ingen större publiksport, men nu blir det helt utan åskådare – och high fives. Och målet är, precis som de senaste åren, att vinna SM-guld.

– Vi har tappat några spelare, men det känns bra ändå. Alla känner sig superredo trots att försäsongen blev som den blev, säger 22-åringen, som varit ordinarie de senaste säsongerna.

Direkt i premiärsammandraget väntar två av topplagen, där den ena matchen blir lite av ett hatmöte.

– Vi möter de tuffaste lagen direkt. Mot Spader Dam förlorade alla matcher förra året, så dem vill vi slå. Vi vill vinna alla matcher, men speciellt mot dem.

Edsbowlarna

I år ska hon även hoppa in för hemmaklubben Edsbowlarna i division 2.

– När vi har uppehåll i elitserien kommer jag hem och spelar. Här står jag mig bra även mot killarna. Det hoppas jag åtminstone, säger Alida Molander.

Ett annat mål med säsongen är att nå bruttotruppen i landslaget, även om mästerskapen är inställda.

– Jag har varit lite in och ut där det senaste, men det är absolut ett mål. Det är svårt att ta sig in i den truppen.

Artikeltaggar

Alida MolanderBowlingEd

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.