Tankar inför helgen: Gud är kärlek!

Familj
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Stefan Larsson är pastor i Pingstkyrkan i Ed.
Foto: Tommy Löfgren

1 Kor 13:13 säger oss: Nu består tron, hoppet och kärleken, dessa tre, men störst av dem är kärleken.

Många är sångerna, dikterna och människors tankar och meningar om vad kärlek är och hur den ska och kan uttryckas, men jag ska med några rader skriva vad Bibeln säger om kärleken.

Gud är kärlek är ett av Orden i Bibeln om kärlek och det rymmer en sådan ofattbar storhet att det är svårt att förstå, du och jag kan känna kärlek, och vi kan uttrycka den men Gud ÄR alltså kärlek.

Det betyder att allt Han gör, säger och tänker omfattar kärlek i dess bästa, renaste och underbaraste form.

Den kärlek som består heter Agape och är Guds rena, utgivande kärlek och är helt utan spår av egen vinning eller vad jag kan få ut av den.

1 Kor 13:6 säger att ”kärleken har sin glädje i sanningen” vilket betyder att Bibelns kärlek som förkunnas av oss i kyrkan aldrig kan uttryckas så att det går emot vad Gud säger i Bibeln.

Kärleken är att vi lever efter Hans bud säger 2 Joh 6, och om vi älskar Gud, då följer vi Hans Ord och på så sätt ökas Hans kärlek i oss som tror på Jesus och följer Honom.

Guds kärlek till oss var så stor att Han sände Jesus till oss för att rädda oss genom att ta bort våra synder då Han dog på korset och uppstod igen.

Vi får del av Hans kärlek i dess yttersta och största form då vi tror detta och säger ja till Jesus, får förlåtelse och blir Hans lärjungar. Guds kärlek finns där för oss alla och du är inbjuden att ta emot den sanna kärleken i Jesus, ta emot Hans erbjudande idag!

Stefan Larsson Pastor Pingstkyrkan Ed

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.