Hoppa till huvudinnehållet

Bokdagar laddar för nya livesändningar

Publicerad:
Karin Olsson
redaktion@provinstidningen.se
Skådespelaren Stina Ekblad kommer till Bokdagar i Dalslands andra del, som sänds från tingshuset i Mellerud.
Skådespelaren Stina Ekblad kommer till Bokdagar i Dalslands andra del, som sänds från tingshuset i Mellerud. Foto: Erik Simander/TT

Programmet för andra delen av sommarens Bokdagar i Dalsland ligger nu klart. På grund av corona blir det fortsatt i digital form.

Bland de litterära gäster, som kommer att samtala med Yukiko Duke på tingshuset i Mellerud finns Saga Becker, Jila Mossaed, Johan Hilton och Stina Ekblad.

Arrangörerna i 20-årsjubilerande Bokdagar i Dalsland är nöjda med den första delen av årets Bokdagar, som sändes från Åmåls stadshotell sista helgen i juli. Detta trots att de på grund av coronapandemin för första gången tvingats vara enbart digitala.

– Vi har nått många nya som annars kanske inte skulle kunnat ta sig till Dalsland och de litterära mötena och fler har upptäckt Bokdagarna och Dalsland, säger verksamhetsledaren Victor Estby.

Nu laddar man om för andra delen, två festivaldagar på tingshuset i Mellerud under helgen den 28–29 augusti.

Ett samtal om bortgångna Åmålsförfattaren Susanne Janssons kommande roman ”Vintervatten” spelas in i förväg på Not Quite i Fengersfors.

Programpunkterna har glesats ut under dagen och för att minska smittspridningen livesänds författarsamtalen helt utan publik på plats. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor till författarna direkt under sändningarna.

Jila Mossaed, poet och ledamot i Svenska akademien, deltar i ett av de litterära samtalen i Mellerud.
Jila Mossaed, poet och ledamot i Svenska akademien, deltar i ett av de litterära samtalen i Mellerud. Foto: Erik Simander/TT

På fredagens invigning kan man få höra Claes Erikssons "Hymn till Dalsland" framförd av Gunnar Källström, följt av Dalslandssläpp av Susanne Janssons ”Vintervatten”. Det blir också utsändning av den förinspelade programpunkten där Dagens Nyheters Lotta Olsson samtalar med Susanne Janssons bokförläggare Helene Atterling och Bokdagar i Dalslands Victor Estby.

Fredagen avslutas med att Saga Becker och Augustin Erba samtalar med Yukiko Duke.

Lördagens förmiddag bjuder på ett möte mellan Johan Hilton, Jonas Bonnier och Yukiko Duke. Som avslutning på lördagen och helgens litterära program är det Stina Ekblad och Jila Mossaed, som är samtalsledarens gäster på Tingshuset i Mellerud.

Artikeltaggar

Bokdagar i DalslandGunnar KällströmJila MossaedLitteraturMellerudStina EkbladVictor EstbyYukiko Duke

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.