Hoppa till huvudinnehållet

Knapp förlust för Ed mot Mellerud

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Eds FF nollades på Rådavallen när Melleruds IF segrade med 1–0.
Eds FF nollades på Rådavallen när Melleruds IF segrade med 1–0. Foto: Pontus Nordwall

Eds FF gjorde en mycket fin insats i Dalslandsderbyt borta mot Melleruds IF och var väl värt poäng men förlorade efter att hemmalaget avgjort matchen i inledningen på den andra halvleken.

Ed började mycket piggt och satte en hög press på Mellerud. Ed vann också fler dueller och fick flera hörnor inledningsvis där det blev farligt. Karl Martinsson kom runt på kanten några gånger, men ibland fick man inte till avslutet eller så styrdes bollen utanför. Ed gjorde en riktigt bra första halvlek men det sista lilla saknades för att laget skulle få dit bollen. Mellerud skapade inte mycket och den första halvleken slutade mållös där Jonatan Rizkallah var tillbaka i Edsmålet.

Solomål avgjorde

Mellerud var klart hetare i inledningen av den andra halvleken där laget också vann fler närkamper. Efter 55 minuters spel fick vi se ett mycket fint mål där Melleruds mittback Marcus Rydberg tog sig igenom från egen planhalva med två väggspel och sedan rundade han Jonatan Rizkallah, innan han lade in bollen i mål. Kanske lite enkelt han fick komma igenom men också en väldigt fin prestation av Melleruds spelaren. Ed försökte komma tillbaka men lyckades inte och förlorade matchen.

– Den första halvleken var lika bra som senast och det vara bara målen som saknades kändes det som. Vi spelade precis som vi ville under första 45 minuterna. Vi är inte med i inledningen av andra men sedan är det jämnt och det var surt att förlora. Vi spelar ett bra försvarsspel och trodde nog på poäng men får slipa på de små detaljerna i anfallsspelet. Det bara att kämpa vidare som spelarna gör både på träning och på match, säger Johan Niklasson, tränare i Eds FF.

Laget får nu vänta knappa två veckor på nästa match då Munkedal har Covid-19 i sin trupp och den matchen har därmed blivit framflyttad. I tabellen så har Ed en åttonde plats med sina tre poäng.

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän-DalEds FFFotbollJohan NiklassonMelleruds IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.