Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsfors IF tappade poängen på stopptid

Publicerad:
Vilt jubel i Säffle efter att Steven Coupou avgjort i 95:e minuten och snuvat Bengtsfors på poängen.
Vilt jubel i Säffle efter att Steven Coupou avgjort i 95:e minuten och snuvat Bengtsfors på poängen. Foto: Cecilia Snöbohm

Bengtsfors IF hade ledningen i bortamatchen mot Säffle men efter två mål på övertid kunde hemmalaget vinna matchen med 2–1. Tungt för Bengtsfors som, resultatet till trots, gjorde en bra match.

Matchen präglades av mycket kamp inledningsvis där Bengtsfors satte hög press och Säffle fick inte igång något bra passningsspel. Efter knappa kvarten kom Säffle igenom men Filip Magnusson räddade bra. Kort därefter hade Bengtsfors ett ännu bättre läge att ta ledningen med avslutet från Jonas Alfredsson räddades.

Få målchanser

Bengtsfors fortsatte att göra det svårt för hemmalaget och spelade bra i det defensiva spelet. I offensiven skapade de inte så många målchanser men det gjorde heller inte Säffle vilket gjorde att det var mållöst efter den första halvleken.

Sent avgörande

Hemmalaget började lite bättre i inledningen av andra och hade en nick som var ganska farlig. Bengtsfors lyckades dock med sin press få matchen att bli som i den första halvleken där man stressade hemmalaget till att spela på ett sätt som de kunde hantera. Efter 58 minuter spel visade Victor Remneland hur oerhört viktig han är för Bengtsfors med sin snabbhet och skärpa framför mål, när han satte dit 0–1. Bengtsfors var också nära att utöka men Säffles målvakt Anton Gunnarsson räddade bra. Säffle försökte få till en kvittering men Bengtsfors försvarade sig bra och när Filip Magnusson gjorde en jättefin räddning efter 88 minuters spel, så talade det mesta för tre poäng. Hemmalaget kvitterade dock till 1–1 när klockan stod på 92 minuter. Tre minuter senare kom en ny kalldusch för Bengtsfors när Steven Coupou satte 2–1 för Säffle och Bengtsfors fick åka hem utan poäng.

Backen Jonas Alfredsson kunde inte förhindra att Säffle SK snodde åt sig alla tre poäng på stopptid.
Backen Jonas Alfredsson kunde inte förhindra att Säffle SK snodde åt sig alla tre poäng på stopptid. Foto: Cecilia Snöbohm

Nära poäng

Bengtsfors gjorde en bra match och hade Säffle i sitt grepp, när de hade läge att sätta dit 0-2. Efter de två sena målen så var det tungt för Bengtsfors men de får ta mig sig en bra prestation i matchen och bygga vidare på det, även om de inte skapade jättemånga målchanser.

– Vi tar oss an matchen på ett bra sätt och gör en prestation som vi är väldigt stolta över, så det är tungt att inte få med sig poäng. Vi följde den matchplanen vi hade satt upp men det där lilla extra saknades. Efteråt var det lite deppigt men spelar vi så här bra kommer vi få med oss poäng i andra matcher, säger Bengtsforstränaren Edin Mesic.

I tabellen ligger Bengtsfors nu femma medan Säffle klättrade upp till en andra plats.

Artikeltaggar

Bengtsfors IFDivision 3 västra SvealandFotbollJonas AlfredssonSäffle SKVictor Remneland

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.