Hoppa till huvudinnehållet

Höll sig undan - slipper straff

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
Mannen hade bland annat begått urkundsförfalskning vid ansökan om uppehållstillstånd.
Mannen hade bland annat begått urkundsförfalskning vid ansökan om uppehållstillstånd. Foto: Janerik Henriksson/TT

En man född 1985 och tidigare bosatt i Dals-Ed som dömts till fängelse och utvisning för urkundsförfalskning slipper tjäna av straffet. Han har hållit sig undan så pass länge att verkställigheten preskriberats. Kriminalvården meddelar nu att påföljden bortfaller enligt nyhetsbyrån Siren.

Mannen var dömd för urkundsförfalskning genom att ha skapat en falsk handling då han ansökt om id-kort hos Skatteverket. Han hade även skrivit under en ansökan om förlängning av uppehållstillstånd med annans namn under 2011 i Dals-Ed. Han hade även begått urkundsförfalskning vid en försäkran om samlevnad för gifta samt samma brott i en ansökan om främlingspass då annan persons namn använts.

Mannen var dömd till två månaders fängelse samt utvisning, men nu preskriberas brottet.

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunKriminalvårdenMigrationNyheterSkatteverket

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.