Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsfors tog rättvis hemmaseger

Publicerad:
Tre gånger fick Bengtsfors jubla och här har Christoffer Sandström gjort 2-1 på straff.
Tre gånger fick Bengtsfors jubla och här har Christoffer Sandström gjort 2-1 på straff. Foto: Pontus Nordwall

Bengtsfors hade börjat seriespelet i division 3 med en seger och en förlust men efter att Kungsör besegrats på hemmaplan med 3-2 har laget fått en smakstart och ligger trea i tabellen.

Bengtsfors var nära redan efter sju minuters spel att ta ledningen två gånger om, utan att få bollen i mål. Fyra minuter senare så fick Kungsör sin spelare Rezene Berhane utvisad efter en armbåge i ansiktet på en Bengtsfors spelare. Två minuter senare satte Erik Fredriksson 1-0 efter ett fint anfall. Bengtsfors spelade stabilt i defensiven och stoppade Kungsör som inte skapade mycket. Jonas Alfredsson var också när att utöka ledningen efter en fin nick men bollen räddades. Efter 28 minuter kom en kalldusch för Bengtsfors då Kungsörn kvitterade till 1-1 på ett mycket fint avslut från Abdibogor Ali. Bengtsfors hade lägen att ta ledningen men 1-1 stod sig till pausvilan.

Bengtsfors gjorde en bra första halvleken och borde ha haft ledningen om man ser till antalet målchanser, men Kungsör visade bra effektivitet.

Sent avgörande

Inledningsvis i andra var det lite stiltje och Bengtsfors behövde få upp bolltempot för att få ett desarmerat Kungsör att jaga boll. Efter 58 minuter spel fick de dock straff och satte dit 2-1. Efter målet var det en period med mycket kamp och en del tjafs men inte så bra spel. Almir Aldzic drog sedan lite onödigt på sig sitt andra gula kort och fick lämna matchen efter 74 minuter.

Victor Remneland avgjorde för Bengtsfors och här i närkamp med Kungsörs Abdiboqor Ali.

Victor Remneland avgjorde för Bengtsfors och här i närkamp med Kungsörs Abdiboqor Ali.
Victor Remneland avgjorde för Bengtsfors och här i närkamp med Kungsörs Abdiboqor Ali. Foto: Pontus Nordwall

Ledningen kändes inte helt säker och med ett välriktat skott kunde Kungsör kvittera, med tolv minuter kvar att spela. Det fanns lägen för båda lagen att avgöra men när sex minuter återstod kunde Victor Remneland sätta dit 3-2 efter en mycket fin assist snett inåt bakåt från Linus Johanson. Detta blev också slutresultatet.

Rättvis seger

Bengtsfors vann matchen rättvist och med lite bättre effektivitet i den första halvleken så hade matchen varit avgjord redan där. Är dock inte alltid så lätt när man blir en spelare mer så tidigt i matchen. Plus till Phillip Håkansson och Victor Remneland.

Victor Remneland var inblandad i mycket av Bengtsfors offensiv och är viktig för laget. Han var väldigt nöjd efter matchen.

– Överlag bra offensivt och defensivt. Lite onödigt att släppa till två mål men det var snygga avslut. Skönt att få sätta avgörande målet och sex poäng på tre matcher får ses som en godkänd start på säsongen säger Victor Remneland.

En tredjeplats i tabellen efter tre matcher är en riktigt bra start som nykomlingar och närmast väntar en tuff bortamatch mot Säffle SK på fredag.

Artikeltaggar

BengtsforsFotbollJonas AlfredssonKungsörLinus JohanssonSäffle SKSportVictor Remneland

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.