• idag
  3 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  4 dec
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   3.1 mm
 • lördag
  5 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  6 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  7 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tiden går snabbt när man har roligt

Sport
PUBLICERAD:
Mattias Modéen, sportredaktör på Dalslänningen
Foto: Tommy Löfgren
Det sägs att tiden går snabbare i takt med att man blir äldre. Så är det givetvis inte, men kanske är känslan av att tiden går snabbare ett mått på att man fyller sin tid med roliga och intressanta saker. Så har det i alla fall varit för min del de senaste tre och ett halvt åren när jag haft min arbetsplats här i Dalsland.

I dag checkar jag ut för att, som det heter, anta nya utmaningar i livet. Riktigt vad det blir på sikt vet jag inte, men jag ska i alla fall ha semester nu i augusti till att börja med.

När jag klev in på redaktionen i Bengtsfors för första gången måndagen den 3 april 2017 hade jag fått mitt drömjobb – sportredaktör på en tidning! Wow!

Jag fick det ärofyllda uppdraget att sätta agendan för hur sporten skulle bevakas i tidningens utgivningsområde – Bengtsfors, Ed och Färgelanda kommuner.

Jag har haft några tydliga mål som jag jobbat med att försöka uppnå under de här åren.

1) Först och främst ville jag ge tjejer och kvinnor välförtjänt plats och utrymme på sportsidorna. I möjligaste mån ska sporten vara så jämställd och jämlik som möjligt. Det här har varit det jag försökt att jobba allra mest med under min tid här på Dalslänningen. Ett sätt har varit att räkna genus och hur mycket plats killar respektive tjejer får på sportsidorna, ett annat sätt har varit att tänka på vilken sida man lägger kvinnlig respektive manlig idrott i papperstidningen, ett tredje sätt vilket bild som är störst på sportsidorna, ett fjärde sätt har varit vilken tid på dygnet man lägger ut kvinnlig respektive manlig idrott på webben så att kvinnor också syns först på sportsidan på webben.

2) Ett annat mål jag haft har varit att ha en bred bevakning på sporten i vårt utgivningsområde. Det skulle inte bara vara fotboll på sportsidorna, utan även andra idrotter skulle ha sin givna plats, även individuella sporter som på en del tidningar tenderar att komma lite i skymundan till förmån för lagsporterna. Även idrottsmotionärer skulle ges sin plats på sportsidorna.

3) Att tredje mål har varit att ha en jämn bevakning av sport i våra tre utgivningskommuner så att ni läsare – oavsett i vilken kommun ni bor – alltid haft något intressant i sportväg att läsa om.

4) Större reportage med sportstjärnor i Dalsland har jag också haft som mål att göra. Det har varit lite så och så med det får jag lov att erkänna, men under sommaren har ni i alla fall kunnat läsa tre olika reportage om idrottshjältar i Dalsland som lyckats med sina satsningar och nått otroliga resultat.

Om jag sedan som helhet lyckats med mina målsättningar eller inte får ni läsare avgöra. Det är ni som har svaren.

Men jag hoppas i alla fall att ni har trivts med att läsa sportsidorna under de här åren.

Med de här raderna säger jag nu tack och hej för mig och för den tid som jag har haft äran att få ha med er läsare här i Dalsland.

Trevlig helg till er alla!

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.