118 fler smittade än i fredags

Publicerad:
118 fler smittade än i fredags i Västra Götaland. Men tendensen är ändå att inte lika många längre smittas av covid-19. Foto: Mikael Fritzon/TT

Den 27 juli kl 14:00 fanns totalt 17 850 personer som testats positiva för covid-19 i Västra Götaland, en ökning med 118 personer sedan i fredags.

Antalet avlidna i covid-19 i Västra Götaland uppgår nu till 828 personer.

Det har en tid varit 0 inlagda personer på intensivvårdsavdelningen (IVA) inom NU-sjukvården (Näl i Trollhättan och Uddevalla sjukhus). Så är det ännu.

För närvarande vårdas 5 personer inom NU-sjukvården för covid-19.

8 på IVA i regionen

Den 27 juli kl. 11:00 fanns det totalt 60 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 8 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i hela Västra Götalandsregionen.

Observera att antalet bekräftade fall inte ger en exakt bild av smittspridningen. Smittskydd Västra Götaland ser att det förekommer smittspridning i samhället i hela Västra Götaland utan undantag.

Färre som smittas

Tendensen är dock att allt färre smittas.

– Men jag vill betona att det nu är avgörande att var och en fortsätter att ta ansvar. Håll avstånd, stanna hemma vid minsta symtom och undvik att delta i större sociala sammanhang, säger ställföreträdande smittskyddsläkare Birgitta Arnholm, Smittskydd Västra Götaland, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

CoronavirusetNälNyheterUddevalla sjukhusVästra Götalands länVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare