Hoppa till huvudinnehållet

Alice, 4 år, fick diplom och älgmöte

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Alice Höder som gett namn åt två älgkalvar, Anna och Christoffer, får träffa älgkalven Helena och fick diplom på Dalslands aktiviteter av Pontus Gyllenberg.
Alice Höder som gett namn åt två älgkalvar, Anna och Christoffer, får träffa älgkalven Helena och fick diplom på Dalslands aktiviteter av Pontus Gyllenberg. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Alice Höder, fyra år, från Dals Långed var tjejen som satte namn på de två älgkalvarna och vann Dalslands Aktiviteters tävling. I söndags fick hon hälsa på i älgparken och få sitt diplom.

Anna och Christoffer blev namnen. Eftersom mamman heter Elsa tyckte Alice att kalvarna också skulle ha namn från Disney’s Frost. Frost är favoriten just nu och filmerna har rullat mer än en gång hos familjen Höder. Men kalvarna Anna och Christoffer är ganska skygga så Alice fick istället bekanta sig med två månader gamla Helene som var desto tamare. Helene är en badglad älgkalv som gillar att plaska i Stenebyälven.

– Jättefin, tyckte Alice om den tama älgkalven och matade den med löv.

Efter diplomutdelning följde Helene med upp till caféet. Det var mycket folk vid hägnen.
Efter diplomutdelning följde Helene med upp till caféet. Det var mycket folk vid hägnen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Flera barnfamiljer var på plats i älgparken den här dagen och fascinerades av det lilla högbenta djuret. Efter att Alice fått sitt diplom blev det glass vid caféet och Helene följde med, ledd av ”fosterpappan” Kjell Johansson. Han fick ta hand om älgkalven när den var född eftersom fjolårskalven stötte iväg den från älgkon.

En glad Alice med sitt diplom fick klappa den lilla älgkalven Helene.
En glad Alice med sitt diplom fick klappa den lilla älgkalven Helene. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Artikeltaggar

Dals LångedDalslands aktiviteterKjell JohanssonNyheterNöje/KulturSommar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.