Gripen i Sarpsborg svarar osammanhängande

Inrikes/utrikes
PUBLICERAD:
Tre kvinnor blev knivstuckna i norska Sarpsborg sent på tisdagskvällen. En av dem har avlidit av sina skador.
Foto: Nyhetstips.no/NTB Scanpix/TT
Den 31-årige man som gripits misstänkt för mord och mordförsök efter knivdåden i norska Sarpsborg beskrivs vara i dåligt skick och har inte kunnat svara sammanhängande i förhör.
Mannen knivstack tre kvinnor varav en avled av sina skador.

Ett första förhör har hållits med 31-åringen som misstänks för mord och mordförsök efter knivattackerna i Sarpsborg, men enligt mannens försvarare var han inte i stånd att lämna sammanhängande uppgifter.

-Både jag och polisen har valt att bortse från det mannen svarade. Han är inte i ett skick som gör det möjligt att ta ställning till skuldfrågan, säger försvararen Marius Otterstad till norska TV 2 enligt nyhetsbyrån NTB.

Den misstänkte gärningsmannen har enligt NTB tidigare varit inlagd på psykiatrisk klinik där han vårdades för paranoida vanföreställningar.

"Undersökningar av personen i fråga och polisens kontakt med honom så långt ledde till att han fick träffa en läkare och blev senare inlagd på sjukhus. Polisen undersöker nu om mannens psykiska hälsa har haft betydelse för händelseförloppet", skrev polisen i ett pressmeddelande tidigare under onsdagen.

Bekant med offren

Klockan var strax före midnatt när det första larmet kom från Sarpsborgs centrum. Strax därefter kom två nya larm om knivskärningar på två andra adresser i staden.

Två av de tre offren hade en relation till gärningsmannen, dock inte den kvinna i 50-årsåldern som senare avled.

Mannen greps under natten i en bostad i centrala Sarpsborg.

Kristeam inkallat

Under natten genomförde polisen förhör med vittnen och kriminalteknikerna undersökte brottsplatserna. Stora delar av centrum spärrades av.

Kommunalrådet Sindre Martinsen-Evje beskriver som hemsk och tragisk.

"Våra tankar går nu till dem som drabbats av händelserna i natt. Offren, anhöriga och vittnen. Det är obegripligt att sådant kan ske, men ändå har det hänt", säger han i ett uttalande på kommunens sajt.

Foto: TT