• idag
  2 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  3 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  4 dec
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  5 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Polisen svarar ”Tre tjejer boende i Dalsland”: När det är allvarligt finns resurser

Insändare
PUBLICERAD:
Jenny Wester . Biträdande chef lokalpolisområde Östra Fyrbodal.

I insändare i Dalslänningen den 7 juli berättar pseudonymen ”Tre tjejer boende i Dalsland” att de inte fått den hjälp från Polisen som de önskat när de kontaktat Polisens regionledningscentral den 29 juni med anledning av händelse på en kommunal båtplats i Ed.

Jag vill börja med att beklaga insändarens känsla av otrygghet och besvikelse när hon fick till svar av operatören att ledig radiobil inte fanns att tillgå vid den aktuella tidpunkten. Telefonsamtalen till ledningscentralen är många medan antalet radiobilar i polisområdet är begränsade. Detta faktum innebär att ledningscentralens operatörer fortlöpande gör bedömningar och prioriteringar vart den polisiära resursen för varje tillfälle behövs som mest. Jag har full respekt för insändarens önskemål att få en radiobil till platsen, då hon upplevde situationen som obehaglig. Utifrån de uppgifter tjejerna lämnade den aktuella kvällen, men även utifrån lägesbilden i stort, gjorde operatören en annan bedömning.

Insändaren avslutar med att Polisens uppmaning i Dalslänningen ”det alltid är idé att höra av sig till polisen!” och ”är det något akut så är det bilen som är närmast som kommer” inte stämmer i realiteten. Tyvärr har inte Polisen möjlighet att prioritera att åka på alla de ärenden som de som bor och vistas i ett område önskar. Något jag dock vill poängtera att Polisen har resurser att åka på allvarliga, pågående händelser, såväl idag som i framtiden.

Jenny Wester

Biträdande chef lokalpolisområde Östra Fyrbodal

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.