Hoppa till huvudinnehållet

Dalslandsfoto med skärpa

Publicerad:
Reporter Kajsa Kax
Kajsa Kax
kajsa.kax@dalslanningen.se
Jørn Sundby framför en mer än tre meter lång panoramabild av Ed och Lilla Le.
Jørn Sundby framför en mer än tre meter lång panoramabild av Ed och Lilla Le. Foto: Kajsa Kax Dalslänningen

Med extrem skärpa och i storformat visar den i Norge välkände tv-fotografen och fotokonstnären Jørn Sundby upp sina bilder från Dalsland på Baldersnäs under juli.

Det här är första gången han ställer ut i Sverige, och han gör det i Virkestorken på Baldersnäs.

– Egentligen skulle det vara en massa bröllop bokade i den här lokalen, men på grund av pandemin fanns den ledig och det fanns möjlighet att göra en utställning, säger Jørn Sundby.

Speciell teknik

Jørn Sundby har ateljé i Ed sedan ett par år tillbaka och många av bilderna på utställningen är också skildringar av landskapen runt Ed.

– Jag sätter samman flera bilder och jobbar i en speciell teknik så att skärpan blir bra, det skiljer mina bilder från andra större format där skärpan försvinner om du står nära och tittar.

 Jørn Sundby visar även bilder från Fengersfors och Baldersnäs.
Jørn Sundby visar även bilder från Fengersfors och Baldersnäs. Foto: Kajsa Kax Dalslänningen

Juli ut

Utställningen visar bilder från Dalsland, Fengersfors bruk, Baldersnäs och Hvaler nationalpark. Den är öppen alla helger under juli, då finns även Jørn Sundby på plats och håller samtidigt workshop på plats där besökare kan ställa frågor och se hur han arbetar.

Artikeltaggar

BaldersnäsEdNyheterNöje/Kultur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.