Hoppa till huvudinnehållet

Fler felaktiga covid-prov

Publicerad:
Så här ser det ut på lagret där covid-tester skickas ut från Karolinska institutet till de olika regionerna i landet.
Så här ser det ut på lagret där covid-tester skickas ut från Karolinska institutet till de olika regionerna i landet. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Ännu fler misstänkta corona-smittade i Bengtsfors och Dals-Ed kan ha fått fel provsvar.

Det visar sig sedan Sahlgrenska universitetssjukhuset rapporterar att det finns ännu fler felaktiga prov, utöver de som upptäcktes förra veckan. Göteborgs-Posten skriver att detta berör ytterligare 49 patienter i Västra Götalandsregionen.

Det handlar om fem vårdcentraler i Västra Götaland och däribland vårdcentralerna i de två Dalslandskommunerna.

– Vårdcentralerna har använt testkit som inte skulle ha använts så vi kan inte garantera att testresultaten är korrekta, säger Lars Palmqvist, tillförordnad verksamhetschef för klinisk mikrobiologi, till Göteborgs-Posten.

Det var i förra veckan det visade sig att Sahlgrenska universitetssjukhuset hade skickat ut provsvar då QR-koderna på provrören hade blandats ihop med remisser, som sedan i sin tur skickats ut till vårdcentraler i regionen.

Artikeltaggar

BengtsforsEdNyheterSahlgrenska UniversitetssjukhusetVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.