Hoppa till huvudinnehållet

Jan Hagelbrand firar födelsedagen på travet

Publicerad:
Reporter Ina Sollander
Ina Sollander
ina.sollander@provinstidningen.se
Jan Hagelbrand under idrottsgalan i Bengtsfors 2020.
Jan Hagelbrand under idrottsgalan i Bengtsfors 2020. Foto: Mattias Modéen

Onsdag 8 juli fyller idrottsprofilen Jan Hagelbrand från Åmål 66 år. Det firas med en dag på Åmålstravet och kanske en liten tårtbit.

Födelsedagar är inget som Jan Hagelbrand lägger någon större vikt vid och inför årets födelsedag har han inga speciella planer.

– Jag ska faktiskt jobba på travet så dagen spenderas där. Jag jobbar lite extra under travdagarna men det är ju bara elva dagar på ett år, så det tar inte så mycket tid, säger han.

Han tycker inte det är särskilt märkvärdigt att bli 66 år.

– Jag fyller ju inte jämnt, men det kan hända att det kanske blir lite tårta eller att man går ut och äter på kvällen, säger han.

Den sista januari gick Jan Hagelbrand i pension från jobbet som Sisukonsulent. Då var det, så när som på en månad, 20 år sedan den före detta landslagslöparen började på Sisu. Livet som pensionär passar Jan Hagelbrand bra. Det blir lite extra tid för intressen, barnen och barnbarnen såklart.

– Jag är faktiskt hos barnbarnet i Örebro just nu och hälsar på. Det är kul att kunna umgås mycket. Vi har precis varit ute och lekt lite, säger Jan Hagelbrand under måndagen.

Artikeltaggar

FödelsedagarJan HagelbrandÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.