Hoppa till huvudinnehållet

Länsstyrelsen beviljar 700 000 kronor till All-In

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
All-In är en insats som riktar sig till utrikesfödda som står långt ifrån arbetsmarknaden i Bengtsfors kommun. Insatsen som, vänder sig främst till kvinnor, beviljas 700 000 kronor från länsstyrelsen. Fotografiet är taget på annan plats i ett annat sammanhang.
All-In är en insats som riktar sig till utrikesfödda som står långt ifrån arbetsmarknaden i Bengtsfors kommun. Insatsen som, vänder sig främst till kvinnor, beviljas 700 000 kronor från länsstyrelsen. Fotografiet är taget på annan plats i ett annat sammanhang. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insatsen All-In Bengtsfors får 700 00 kronor från länsstyrelsen. Detta är en del i länstyrelsens satsning på totalt 23 miljoner kronor som görs för att stärka projekt som hjälper asylsökande och nyanlända i regionen.

All-In är den enda verksamhet i Dalsland som får del av pengarna. Verksamheten är skapad av Bengtsfors kommun och riktar sig främst sig till utrikesfödda kvinnor som står långt ifrån arbetsmarknaden och uppbär försörjningsstöd.

Ett 60-tal personer

Just för denna målgrupp har kommunen tidigare saknat insatser. Kommunen tror att ett 60-tal personer under en treårsperiod kommer att ha behov av insatser.

– Det handlar om rusta den här målgruppen till arbetslivet genom språkstöd, coachande och arbetsinrikade insatser. Bengtsfors vill växla upp och göra en en insats i samarbete med andra med kommuner, säger Daniel Uddling integrationsutvecklare på Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

Artikeltaggar

ArbetsmarknadBengtsforsBengtsfors kommun (org)LänsstyrelsenNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.