Hoppa till huvudinnehållet

Första spadtaget togs så gruset skvätte

Publicerad:
Spadarna har satts i jorden och bygget kan börja. Invigarna tar i för en klassisk bild där gruset skvätter mot fotografen. Från vänster Per Jonsson (C) ledamot i Bengtsforshus och vice ordförande i kommunstyrelsen, Stig Bertilsson (M)) kommunalråd, Peter Andersson, vd Sven Johanssons Bygg, Ulf Nelson (M) ordförande i Bengtsforshus, Pär Nilsson, vd Bengtsforshus och Sten-Åke Jansson (S) vice ordförande i Bengtsforshus.
Spadarna har satts i jorden och bygget kan börja. Invigarna tar i för en klassisk bild där gruset skvätter mot fotografen. Från vänster Per Jonsson (C) ledamot i Bengtsforshus och vice ordförande i kommunstyrelsen, Stig Bertilsson (M)) kommunalråd, Peter Andersson, vd Sven Johanssons Bygg, Ulf Nelson (M) ordförande i Bengtsforshus, Pär Nilsson, vd Bengtsforshus och Sten-Åke Jansson (S) vice ordförande i Bengtsforshus. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Nu är första spadtagen gjorda på bygget av Björkdungens fyravåningshus och om allt går enligt planen ska det stå färdigt om ett år. Med elva lägenheter och Folktandvårdens verksamhet på bottenplan till en kostnad av 35-40 miljoner kronor.

Som Dalslänningen tidigare berättat är det Sven Johanssons bygg AB som står för byggnationen på uppdrag av kommunala Bengtsforshus AB. Första våningen ska byggas i betong medan övriga våningar byggs i massivträ. Anledningen till att de valt massivträ är ur miljöhänseende och det ska dessutom vara bra för hälsan. Fasaden kommer att ha takskiffer vilket anses både snyggt och praktiskt då det inte är i behov av underhåll.

Takterrass

Lägenheterna består av två- och trerummare som ska ha både diskmaskin och tvättmaskin samt torktumlare. Dessutom får huset en stor gemensam takterrass i massivträ med bord och parasoll och vacker utsikt.

Så här ser en av de ursprungliga skisserna för det nya huset ut, beroende på val av fasadmaterial.
Så här ser en av de ursprungliga skisserna för det nya huset ut, beroende på val av fasadmaterial.

Hyrorna beräknar Bengtsforshus kommer att ligga på samma nivå som Hagalund, det vill säga en trea på cirka 8 800 kronor i månaden och en tvåa omkring 7 800 kronor.

Klart om ett år

– Om ett år hoppas jag att vi står här igen, sa Peter Andersson, vd på Sven Johanssons Bygg, kanske blir det en taklagsfest innan, till vintern.

Det innebär att de första hyresgästerna kommer att kunna flytta in nästa höst.

Britt-Marie Erlandsson

Artikeltaggar

Bengtsforshus ABBostad och byggenDalslänningenFolktandvårdenHagalundNyheterPer JonssonPeter AnderssonPär NilssonStig BertilssonSven Johansson Bygg AB

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.