Hoppa till huvudinnehållet

Badande älgkalv gav sötchock

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
Älgkalven kunde tack vare selen få besöka den svalkande Stenebyälven, och fick sin första kontakt med vatten. Efter det fick den träffa kompisarna i hägnet.
Älgkalven kunde tack vare selen få besöka den svalkande Stenebyälven, och fick sin första kontakt med vatten. Efter det fick den träffa kompisarna i hägnet. Foto: Kjell Johansson

Det är många som behöver svalka sig och ta ett dopp i hettan. På Dalslands Aktiviteter finns nu flera små älgkalvar, och en av dem fick bekanta sig med den svalkande Stenebyälven under torsdagen.

Bilden som Dalslands aktiviteter lade ut på en selad liten älgkalv blev en riktig sötchock.

– Jag vill också ha en älgkalv, sade en person som såg den.

Älgkalven är kompis till Anna och Christoffer som Dalslänningens läsare tidigare denna månad fick namnge. Fyraåriga Alice Höder från Dals Långed gav tvillingälgarna sina namn.

– Älgkalven tyckte helt klart det var kul att besöka älven där det var garanterat 24 grader i vattnet, berättar Kjell Johansson på Dalslands Aktiviteter som tog bilden.

Selen fungerade lika bra som på en större hund. Sedan fick älgkalven träffa sina större kompisar i hägnen när de matades.

Artikeltaggar

Dalslands aktiviteterKjell JohanssonNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.