Hoppa till huvudinnehållet

Spännande utbud av sommarmusik i kyrkorna

Publicerad:
Kyrkorna bjuder på ett brett musikutbud i sommar.
Kyrkorna bjuder på ett brett musikutbud i sommar.

När sommaren kommer brukar kyrkorna fyllas med mycket musik. Så blir det även i år i flera församlingar. Programmen består som vanligt av stor variation av teman och medverkanden. Sommarmusiken är en del av kulturutbudet på orterna.

I Steneby pastorat väljer man att arrangera sommarmusiken i de större kyrkorna för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att kunna hålla avstånd mellan besökarna.

Närmast blir det sommarmusik i Steneby kyrka den 27 juni då Lisa Johansson och Björn Johansson medverkar med sång och gitarrspel.

Dagen efter, den 28 juni ordnar Equmeniakyrkan i Bäckefors musik och psalm i sommarkvällen. Det sker på Granbacka festplats. Besökare uppmanas att ta med egen stol och fika, och antalet deltagare i parken begränsas enligt reglerna till 50 personer.

Olika program

Den 5 juli blir det sommarmusik i Billingsfors kyrka. Då med Anna-Lena Hedlund, Lars Wallin och Ingemar Stjerndahl. Den 12 juli framträder Åsa Hagerfors, sång, Torbjörn Carlsson, gitarr, Stefan Blomquist, klaviatur i Steneby kyrka.

Den 18 juli, i Steneby kyrka står Helena Olsson och Sara Larsson, sång, piano och gitarr för musiken. Den 25 juli, också då i Steneby kyrka, medverkar Lena Henriksson och Helena Olsson med sång, piano och gitarr.

Tre i augusti

Under augusti blir det tre musikprogram. Den 2 augusti med Andrea Hammes och Thomas Weber, sång och musik i Billingsfors kyrka. Den 16 augusti i Steneby kyrka med Evelina Andersson sopran, Rodhe Andersson sopran och Per Östlund piano.

Slutligen söndagen den 30 augusti blir det jazz i Tisselskogs kyrka med Stefan Halvordsson med sin grupp.

I Dals-Eds församling blir det också sommarmusik i juni, juli och augusti.

I Rölanda kyrka blir det sommarmusik den 21 juni. Då medverkar Evelina Andersson, Anton Myrén, Rodhe Andersson med sång och Per Östlund med piano.

De 1 juli bjuder Christer Andersson, Geir-Arne Westby och Niclas Sandström på En salig blandning i Dals-Eds kyrka. Den 8 juli, också det i Dals-Eds kyrka, kommer Hilma Wikström, Anna-Lena Hallgren, Theri Mastovaara och Rodhe Andersson, sång, med Ola Ottosson på piano.

Orgeln ljuder

Den 15 juli blir orgelkonsert i Dals-Eds kyrka med Katharina Hieke.

Sommarmusiken den 17 juli sker i Nössemarks kyrka i samarbete med Nössemarks hembygdsförening. Då kommer riksspelman Alban Faust med vänner.

Den 22 juli blir det gitarrmusik i Dals-Eds kyrka med Torbjörn Carlsson. Den 29 juli kommer Anna-Karin Ranelf, sopran och Roger Karlsson, piano till Dals-Eds kyrka.

Dals-Eds pastorat bjuder på mycket musik i sina kyrkor i sommar. Här Dals-Eds kyrka från ovan.
Dals-Eds pastorat bjuder på mycket musik i sina kyrkor i sommar. Här Dals-Eds kyrka från ovan.

I augusti sker den första sommarmusikkvällen den 16:e i Gesäters kyrka. Ingela sjöberg, sång, och Eva Nilsson, piano, medverkar.

Den 30 augusti får Håbols kyrka besök av Camilla Olsson med flera på sång och Geir-Arne Westby, sång och gitarr. Det är finalen för årets sommarmusikkvällar i Dals-Ed.

I sommarkväll

I Färgelanda församling heter programpunkten Musik i sommarkväll.

Den 8 juli medverkar Fredrik Johansson och Ann-Britt Jakobsson i Torps kyrka, Den 20 juli arrangeras den traditionella Margaretadagen i Färgelanda kyrka.

Den inleds med en friluftsgudstjänst på förmiddagen och avslutas med musikunderhållning i kyrkan på kvällen med Viktoria Karlsson, Ingemar Stjerndahl och Lars Wallin.

Den 5 augusti blir det Från klassiskt till pop i Färgelanda kyrka.

Då medverkar Ida Wadenbrandt, Michelle Wang och Lisa Wadenbrandt.

Den 19 augusti kommer välkända sångerskan Anna-Lotta Larsson i sällskap med Fredrik Hermansson till Färgelanda kyrka.

Sju med sommarmusik

I Högsäters församling firas ett antal gudstjänster med sommarmusik som inleds den 4 juli i Lerdals kyrka. Claes Edqvist och Johan Andersson medverkar.

Den 5 juli medverkar Lars Wallin och Anna-Lena Hedlund i Vinnsäters Hembygdsgård. Den 12 juli kommer musikalartisten Robin Rösehag till sina hembygder. Han medverkar vid Högsäters Hembygdsgård.

Den 12 juli svarar Roland Persson får sång och musik vid gudstjänsten i Rännelanda kyrka. Trubaduren Stellan Johannson sjunger och berättar om "Brånasmén" i samma kyrka den 25 juli.

Den 27 juli kan besökarna i Råggärd kyrka lyssna till familjen Haglund.

Den 2 augusti återkommer Robin Rösehag och medvekar vid friluftsgudstjänsten vid soldattorpen i Järbo.

Även andra församlingar inom tidningens spridningsområde kan komma att arrangera musikgudstjänster och musikprogram.

Artikeltaggar

Alban FaustBjörn JohanssonDals-Eds kyrkaEqumeniakyrkanEvelina AnderssonFärgelanda kyrkaFolkhälsomyndighetenFredrik HermanssonHelena OlssonJärboJohan AnderssonLars WallinLena HenrikssonNöje/KulturNyheterPer WestlundRobin RösehagRodhe AnderssonRoger KarlssonSteneby kyrkaTisselskogTorbjörn Carlsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.