Hoppa till huvudinnehållet

Monsterracetävlingarna i Ed ställs in

Publicerad:
Förra året kom 4 500 åskådare till tävlingarna i Trolldalen. I år blir det inga tävlingar.
Förra året kom 4 500 åskådare till tävlingarna i Trolldalen. I år blir det inga tävlingar. Foto: Mattias Modéen

Arrangörerna tvingas ställa in årets monsterracetävlingar i Ed. – Med tanke på vad som händer i samhället i övrigt, så var det inget svårt beslut. Men det är ett tråkigt beslut, säger Marcus Leander, ordförande i Nössemark Ed Offroaders.

Monsterracetävlingarna i Ed har körts sedan början av 1990–talet och brukar lockar flera tusen åskådare. De senaste åren har tävlingarna hållits i Trolldalen, där såväl själva tävlingsbanan, som depån och området för publik piffats upp ordentligt för att skapa de bästa möjligheterna för både intresserade besökare och förare.

Förra året kom hela 4 500 åskådare.

Skulle firat 30 år

I år laddade arrangörerna för 30–årsjubileum helgen 29–30 augusti, som även skulle ha varit en finalhelg för årets tävlingsserie.

Nössemark Ed Offroaders fattade beslutet att ställa in tävlingarna förra helgen och tog det utifrån de begränsningar om folksamlingar på max 50 personer som gäller till följd av coronapandemin.

– Utan publik blir det inget roligt att köra några tävlingar. Det krävs dessutom publik för att arrangemanget ska gå ihop, samtidigt som förarna tycker att det är mycket roligare att köra inför många åskådare. Det hänger ihop, säger Marcus Leander.

Den ekonomiska förlusten blir dock begränsad för klubben.

– Vi har kunnat ta det här beslutet i god tid och då dras vi inte med några större kostnader, förutom arrendet av området under tävlingshelgen. Men den delen hoppas vi att kommunen ska kunna hjälpa till med.

Marcus Leander, ordförande i Nössemark Ed Offroaders.
Marcus Leander, ordförande i Nössemark Ed Offroaders. Foto: Tommy Löfgren

Säsongen ställs in

I och med att monsterracetävlingarna i Ed ställs in, står det nu klart att det inte blir någon tävlingsserie alls i år. I början av juni ställde Högsäters GF in sina tävlingar. Rättviks deltävling, som skulle ha hållits i mitten av juli är också inställd och nu alltså även finalen i Ed.

Marcus Leander säger att klubben kommer tillbaka med tävlingar i augusti nästa år och att det blir 30–årsjubileum då i stället.

– Då kommer vi tillbaka ännu bättre, säger han.

Artikeltaggar

EdEd Nössemark OffroadersMarcus LeanderMonsterraceMotorsport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.