Hoppa till huvudinnehållet

Trevlig men konstig midsommar

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
Midsommarfirande på Baldersnäs.
Midsommarfirande på Baldersnäs. Foto: Thomas Wallin

Firande. Midsommarafton brukar vara den dag vi Dalslänningar och så många andra styr kosan till ett mysigt firande.

Vi på Dalslänningen har ofta fullt sjå med att försöka göra en rättvis bevakning av firandena på Baldersnäs, Ön i Billingsfors, Gröne Backe i Ed, Högsäter, Ödeborg i Färgelanda eller någon annan plats. Alla hinns inte med, så ambitionen är för det mesta besök på några platser som inte var med året tidigare.

I år saknas det "problemet" under coronapandemin. Det hade verkligen varit roligare med den ordinarie utmaningen.

Midsommar 2019 på Ön i Billingsfors.
Midsommar 2019 på Ön i Billingsfors. Foto: Helena Lindgren

Det har varit en märklig tid. Tidningen är sig inte riktigt lik. Det är sparsamt med händelser och även inom politik, sport och näringsliv är aktivitetsnivån ganska låg. Redaktionen är också av förklarliga skäl lite mindre och som vi berättat utspridd.

Det positiva är att det ger chans att spegla en del annat som annars inte hinns med. Fler personporträtt, lite udda nedslag och kanske en del kultur och kuriosa kan vi nog utlova i spalterna. Tipsa gärna om kul saker du vill läsa om. Vi är idel öra, även om vi kan ha det stressigt ibland.

Midsommar på Ragnerudssjöns camping.
Midsommar på Ragnerudssjöns camping. Foto: Anna Nyberg

Sedan saknas förstås inte brännande nyheter i spalterna och på vår webb. Bevakningen av coronapandemin ledde exempelvis till att tidningen överklagat en kommuns beslut at inte lämna ut uppgifter om smitta. Det är viktigt att bringa klarhet och slippa hemlighetsmakeri och ryktesspridning.

Faktiskt är det fler än någonsin som läser tidningen, framförallt digitalt. Sommartidningen gav också mycket uppskattning. Det tackar vi för i dessa konstiga tider.

Nu tror vi på en trevlig midsommar i små grupper som håller distans, och att normalläget snart återvänder. Någon tipsade om att förra årets midsommarstång står kvar vid Steneby Bygdegård. Kanske blir det spontandans för vissa där...

Trevlig Midsommar!

Thomas Wallin

Artikeltaggar

BaldersnäsBillingsforsEdFärgelandaGröne Backe campingHögsäterLedareMidsommarSteneby bygdegårdÖdeborg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.