Hoppa till huvudinnehållet

Sommaraktiviteter på Baldersnäs

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Picknick på Baldernäs är en av de aktiviteter som finns att välja på i sommar. Familjen Willner från Åsensbruk picknickade på Baldersnäs redan den 1 maj. Lollo Willner fyllde 60 år och firades av maken Stefan, samt barn och barnbarn. Baldersnäs fortsätter med picknickluncher varje helg under sommaren.
Picknick på Baldernäs är en av de aktiviteter som finns att välja på i sommar. Familjen Willner från Åsensbruk picknickade på Baldersnäs redan den 1 maj. Lollo Willner fyllde 60 år och firades av maken Stefan, samt barn och barnbarn. Baldersnäs fortsätter med picknickluncher varje helg under sommaren. Foto: Mattias Modéen

Stora publikdragande aktiviteter på Baldersnäs, som till exempel Baldersnäsjoggen och det traditionella midsommarfirandet, ställs in. Men det kommer ändå att finnas saker att göra och uppleva i sommar.

– Vi har landat i att tänka utanför ramarna. Vi kommer att fortsätta med de populära picknickluncherna vi haft ute i parken under våren och på försommaren. Det kommer vi att ordna med varje helg under sommaren. Det är ett bra sätt att få folk att träffa varandra, utan att umgås för nära, säger Susanne Jensen, vd för Baldersnäs.

Coronavänliga lekar kommer det också att ordnas med i sommar.

– Det kan handla om hoppa säck och sådant och en del andra lekar i den stilen där folk inte kommer för nära varandra.

Vid gott väder finns stora öppna gräsytor att fika på, så att man kan träffas och umgås på distans
Vid gott väder finns stora öppna gräsytor att fika på, så att man kan träffas och umgås på distans Foto: Privat

Livemusik

Något traditionellt midsommarfirande med dans runt stången blir det dock inte.

– Men vi kommer att arrangera grillpicknick både under dagen och på kvällen och ha livemusik från terrassen, säger Susanne Jensen.

Outdoorträningen som genomfördes under maj återkommer igen i slutet av juni.

– Det blev en lyckad dag, så där har vi fått klart med att köra igen den 27 juni, fortsätter Susanne Jensen.

Regionfinalerna i fälttävlan ser ut att kunna genomföras ungefär som planerat helgen 4–5 juli.
Regionfinalerna i fälttävlan ser ut att kunna genomföras ungefär som planerat helgen 4–5 juli. Foto: Jan Lorentsson

Regionfinalerna i Sugar cup, som är en fälttävlan på häst och ponny för ungdomar upp till 18 år, ser i skrivande stund ut att kunna avgöras på Baldersnäs. I så fall är det tävlingar helgen 4–5 juli.

När det gäller datumen 9–10 juli och Barnens dagar har man ändrat om i programmet.

– Det kommer inte att bli samma aktiviteter som tidigare år, men vi har skattjakt och det kommer att finnas några öppna hoppbojar. Men vi kommer att säkerställa så att det inte är för många personer samtidigt på samma ställe. Man får entréband med olika färger på, så att de som är inne på området vet att de ska vara på olika platser.

Malin Ljungqvist tog över som hotellchef på Baldersnäs förra året och försöker se positivt på situationen. – Vi tror på spontanitet och tänker utanför ramarna, säger hon.
Malin Ljungqvist tog över som hotellchef på Baldersnäs förra året och försöker se positivt på situationen. – Vi tror på spontanitet och tänker utanför ramarna, säger hon. Foto: Helena Lindgren

Helikopterturer

Helikopterflygningen den 10 juli blir också av.

– Det kommer en större helikopter, som man plockar säten ur, så att man klarar avståndet, fortsätter Susanne Jensen.

De återstående tre lördagarna i juli, 11, 18 och 25, som normalt är vigda till bröllopshelger, kommer i år att fyllas med andra arrangemang.

– Vi är inte helt på det klara med exakt vad det blir ännu, men det kommer att bli en del lite mindre evenemang.

Det är beställning för ett sällskap åt gången som gäller inne på herrgårdshotellet.
Det är beställning för ett sällskap åt gången som gäller inne på herrgårdshotellet. Foto: Mattias Modéen

Populära Baldersnäsjoggen, som Dals Långeds IK brukar arrangera och som lockar både stora och små, utgår dock på grund av coronapandemin. Loppet var tänkt att hållas den 1 augusti.

Hur det ser ut i övrigt under sommaren, från augusti och framåt, är inte klart ännu.

Malin Ljungqvist, som är hotellchef på Baldersnäs sedan ett år tillbaka, försöker att se positivt på situationen.

– Vi tror på spontanitet och följer de rekommendationer som finns såklart. Samtidigt är det utvecklande, roligt och spännande att jobba och tänka utanför ramarna.

Artikeltaggar

BaldersnäsBaldersnäsDals LångedNyheterSommar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.