Hoppa till huvudinnehållet

Musikgala drog in 82 000 kronor till lokal handel

Publicerad:
Iréne Malmberg vid mikrofonen från Odéons scen tillsammans med flera av kvällens medverkande.
Iréne Malmberg vid mikrofonen från Odéons scen tillsammans med flera av kvällens medverkande. Foto: Privat

Totalt 82 000 kronor samlades under fredagskvällen in under den digitala musikkvällen på Odéon. Pengarna ska gå till att stödja näringsidkare som drabbats ekonomiskt av coronakrisen i Bengtsfors kommun.

– När vi slutade låg vi på 68 000 kronor och sedan lade kommunen till 10 000 kronor. Efter galan har 2 000 kronor till kommit in. Målsättningen var 50 000 kronor så vi är jättenöjda. Det var en trevlig kväll med fantastisk musikunderhållning, säger Iréne Malmberg, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Sensus.

Hon berättar att cirka 1 000 inloggningar gjordes under kvällen, men räknar med att flera personer satt framför varje enskild dator och tittade.

Presentkort

Åhörarna betalade 100 kronor om man ville delta i en utlottning av presentkort hos de lokala näringsidkarna. Antingen via swish eller via någon av butikerna, kaféerna eller restaurangerna.

Tio presentkort på 500 kronor delades ut och ett på 5 000 kronor. Vinnarna ska presenteras på Odéons hemsida.

– Eftersom vi fick så mycket pengar kommer vi även att kunna dela ut ett presentkort till på 5 000 kronor, säger Iréne Malmberg.

Konferencieren Sara Vogel-Rödin intervjuade Conny Sandin, ordförande för Bengtsfors centrumförening, från Odéons scen.
Konferencieren Sara Vogel-Rödin intervjuade Conny Sandin, ordförande för Bengtsfors centrumförening, från Odéons scen. Foto: Privat

Sara Vogel-Rödin, fick klara sysslan som konferencier själv, efter att Camilla Fredriksson blivit sjuk.

– Sara skötte konferenciersrollen alldeles utmärkt, säger Iréne Malmberg.

Musiken från scenen

Musiken från scenen svarade Viktoria Karlsson, Lisa Stavvik-Hitti, Dag Bjaaland, Kristoffer "Treehugger" Emanuelsson och Roger Karlsson för. Dessutom medverkade ett tiotal artister och band genom förinspelade inslag.

Kristoffer "Treehugger" Emanuelsson var en av flera artister som framförde fin musik från scenen.
Kristoffer "Treehugger" Emanuelsson var en av flera artister som framförde fin musik från scenen. Foto: Privat

– Alla visade vilken enorm musikalisk bredd och skicklighet som finns lokalt. Något som vi på förhand inte var helt säkra på var om Annika Skoglund skulle hinna spela in sitt inslag. Men hon framförde helt nykomponerad musik tillsammans med Monica Dominique. Det var verkligen jätteroligt.

I gästsoffan fanns Conny Sandin från Bengtsfors centrumförening, Marinko Aleksic från Rosellmagasinet, Ing-Marie Aronsson från Dalslands sparbank och kommunalrådet Stig Bertilsson som intervjuades av Sara Vogel-Rödin.

Nöjd arrangör

Iréne Malmberg berättar att kvällen fungerande väldigt väl.

– Våra duktiga tekniker på Odéon såg till att allt flöt på bra. Det var första gången som vi gjorde ett sådant här event och sände digitalt. Stämningen bland oss på plats var hög och positiv och vi har också fått många fina reaktioner inför kvällen.

– Befolkningen har visat att man vill ha ett livaktigt centrum med lokal handel. Det är vi väldigt glada över.

Eventet var ett samarbete mellan Studieförbundet Sensus, Odéon, Bengtsfors centrumförening och Dalslands sparbank.

Artikeltaggar

Bengtsfors centrumföreningBengtsfors kommunCoronavirusetDalslands SparbankInsamlingarIréne MalmbergMusikMusikgalaOdéonSara Vogel-RödinSensus

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.