Hoppa till huvudinnehållet

Digitalt Nationaldagsfirande i Bengtsfors

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
 • Stig Bertilsson håller ett förinspelat tal från Baldersnäs, ett tal som riktar sig till såväl kommuninvånare som nationen i stort.
  Stig Bertilsson håller ett förinspelat tal från Baldersnäs, ett tal som riktar sig till såväl kommuninvånare som nationen i stort. Foto: Bengtsfors kommun
 • En sångkör och musikensemble bestående av personal på kommunens kultur- och fritidsavdelningar sjunger och spelar.
  En sångkör och musikensemble bestående av personal på kommunens kultur- och fritidsavdelningar sjunger och spelar. Foto: Mattias Modéen
 • Lars Wallin spelar en fanfar till Nationaldagens ära och flaggan hissas.
  Lars Wallin spelar en fanfar till Nationaldagens ära och flaggan hissas. Foto: Mattias Modéen
 • Kultur och fritidschef Sara Vogel Rödin och Maria Sthyr, samordnare på kultur- och fritid, hissar svenska flaggan på Gammelgården.
  Kultur och fritidschef Sara Vogel Rödin och Maria Sthyr, samordnare på kultur- och fritid, hissar svenska flaggan på Gammelgården. Foto: Mattias Modéen
 • Jan-Åke Jansson, välkomnar de nya invånarna till Bengtsfors.
  Jan-Åke Jansson, välkomnar de nya invånarna till Bengtsfors. Foto: Mattias Modéen

Det blir ett annorlunda nationaldagsfirande i Bengtsfors i år. Firandet sker digitalt via Bengtsfors kommuns hemsida och är förhandsinspelat.

– Utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan vi inte ha något vanligt firande i år, men vi vill ändå uppmärksamma dagen, säger Göran Eriksson, kommunchef i Bengtsfors.

Firandet spelades in på Baldersnäs respektive Gammelgården i förra veckan.

Initiativet kommer från kommunens kultur- och fritidsavdelning.

– Vi har fått i uppgift att komma med kreativa lösningar för kulturupplevelser i de speciella tider som råder och vi tyckte att det här var en bra idé, säger Sara Vogel Rödin, kultur- och fritidschef i Bengtsfors.

Halvtimmes program

Stig Bertilsson håller ett tal till nationen från Baldersnäs, medan musik och underhållning och övriga inslag sker från Gammelgården.

– Det blir ett program på runt en halvtimme. Vi kommer att lägga ut inspelningen på vår hemsida och på våra sociala kanaler under Nationaldagen. Det går att titta när man vill, säger Göran Eriksson.

Digital nationaldag även i Dals-Ed

Firandet inleds med att musikgruppen Halmstråket spelar. Stig Bertilsson välkomnar till firandet, Lars Wallin spelar en fanfar och flaggan hissas. Kultur- och fritidsbandet, med personal från Bengtsfors kommuns kultur- och fritidsavdelning, spelar och sjunger innan kommunfullmäktiges ordförande, Jan-Åke Jansson, välkomnar de nya invånarna till kommunen.

Halmstråket och kultur- och fritidsbandet spelar och sjunger sedan ett par melodier igen, innan Stig Bertilsson håller ett tal som riktar sig till både kommuninvånare och nationen i stort.

Avslutningsvis spelar och sjunger kultur- och fritidsbandet Nationalsången.

Artikeltaggar

BaldersnäsBaldersnäsBengtsforsGammelgårdenNationaldagenNöje/KulturStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.