Hoppa till huvudinnehållet

Vänerwebben sjösätts inför hemmasemestern

Publicerad:
En ny webbplats ska marknadsföra Vänern digitalt.
En ny webbplats ska marknadsföra Vänern digitalt. Foto: Christer Wik

Vänersamarbetets 13 kommuner lanserar nu sajten Vänerwebben inför sommaren. Restips, guider och quiz ska marknadsföra Vänern på nätet.

Den nya Vänerwebben lanserades i ett första steg på Båtmässan i februari i år och nu går de 13 kommunerna runt sjön vidare med nästa fas. Webbplatsen samlar innehåll för både besöksnäring och utvecklingsfrågor som sjöfart, fiske, vattenreglering och vattenvård.

Delen som vänder sig till besökare produceras i samarbete mellan de 13 kommunerna kring Vänern, Vänermuseet, Gästhamnar i Vänern, Visit Värmland och Turistrådet Västsverige och kommer i år att satsa på korta resguider och ett kunskapsquiz.

– I rådande Corona-tider uppmanar vi självklart ingen att resa. Men vi vet att fler spenderar mer tid utomhus, i naturen och inom kortare avstånd från där man bor. Vi vill gärna inspirera till kortare utflykter i sitt närområde, men också till planering för de längre resorna som kan ske när vi kan röra oss utan restriktioner, säger Laila Gibson, verksamhetssamordnare för Vänersamarbetet, i ett pressmeddelande.

Restipsen innehåller bland annat enklare guider till vandringsleder, utflyktsmål och sevärdheter runt hela Vänern. Alla kommuner som är med i Vänersamarbetet har bidragit med sina guldkorn. I Vänerquizet kan man tävla om priser och lära sig kuriosa om sjön.

Den nya webben finns på adressen www.lakevanern.se

Utmärkta leder: Ta hojen eller kanoten i sommar

Artikeltaggar

SommarTurismVänersamarbetet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.